Inspiratie nodig voor de paasbrunch? Een panna cotta met rood fruit doet het altijd goed! En heel handig: je kunt dit al een dag van tevoren maken. Voordat je het uitserveert, hoef je alleen nog de panna cotta feestelijk te decoreren.

Ingrediënten voor 4 personen

Panna cotta:

4 blaadjes gelatine

500 ml ongezoete slagroom

2 theelepels vanille extract

75 gr fijne kristalsuiker

Compote:

200 gr rood fruit (bijv. rode bessen, frambozen, aardbeien, zwarte bessen)

3½ eetlepels water

2 eetlepels gelei suiker

Decoratie:

4 macarons

2 Kletskoppen

Zwarte bessen

1 Bastognekoek

Werkwijze

Snijd het fruit (niet te fijn) en doe dit in een pannetje met de gelei, het suiker en water. Breng dit rustig op laag vuur aan de kook en roer het regelmatig door. Laat dit ongeveer 3-4 minuten zachtjes koken en prak het eventueel nog fijner met een vork. Laat dit goed afkoelen en de compote is klaar.

Doe in een bakje met koud water de gelatine blaadjes en laat deze 5-6 minuten weken. Doe de slagroom in een steelpannetje, voeg daar het vanille extract en de fijne kristalsuiker aan toe. Verhit al rustig roerend deze roommassa tot het kookpunt. Haal de galatine blaadjes uit het water en knijp deze goed uit. Roer de gelatine rustig door de warme roommassa.

Doe in 4 glazen een laagje panna cotta roommassa, de rest zetten we even opzij. Zet de glaasjes kort in de diepvries zodat de room snel opstijft. Als het stijf is, scheppen we in 4 gelijke delen het koude compote van rood fruit erop.

Daarna verdelen we met behulp van een spuitzak (lepel kan ook) de rest van de panna cotta in gelijke delen over de 4 glazen. Nu zetten we de glazen voor minimaal 3 uur in de koelkast.

Na die drie uur kun je gaan decoreren. Tegen de binnenkant van het glas zetten we rechtop de macarons. Breek de kletskop doormidden en steek een ½ kletskop in de panna cotta. Daarnaast leggen we wat zwarte bessen. Verkruimel de Bastognekoek en strooi de kruimels als laatste over de panna cotta.

Smakelijk en fijne paasdagen!

Lampegatse Chef Kok