Wethouder Maes van Lanschot opent zondag de expositie ontwikkeling van de binnenstad Eindhoven. Plaats van handeling is het Erfgoedhuis aan de Gasfabriek 2-4 op het NRE-terrein.

De tentoonstelling is een gezamenlijk project van Eindhoven in Beeld en Goevaers projectontwikkeling. Op een nog nader te bepalen tijdstip wordt een zuster expositie op het Stadhuisplein gehouden in het restant van de ABN/AMRO bank.

Bij de herontwikkeling van het Stadhuisplein is tijdelijk een gedeelte van een voormalig bankgebouw blijven staan. In samenspraak met de projectontwikkelaar van dat gedeelte van het Stadhuisplein staat een expositie op stapel die de ontwikkelingen van de binnenstad van de afgelopen ruim 100 jaar laat zien. Er wordt tevens een film getoond die heden en verleden op een originele wijze weergeeft. Deze expositie wordt gelijktijdig in het Erfgoedhuis op het voormalig NRE terrein getoond. In het Erfgoedhuis wordt dieper op de geschiedenis ingegaan en tevens worden archeologische vondsten getoond.

De expositie is gratis te bezoeken op werkdagen van 11.00 tot 16.00 uur. Het Erfgoedhuis is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, en ook geschikt voor ontvangst van grote groepen.

Meer informatie is te vinden op:


eindhoveninbeeld.com