In Groot Eindhoven vind je geregeld een lekker recept van niemand minder dan Michelin chef Adrian Zarzo. Inspirerende ideeën voor thuiskoks. Deze week: verse tagliatelle met truffelsaus, Pata Negra (Spaanse ham) en truffel.
Ingrediënten (2 personen)
Truffelsaus:
250 ml slagroom
2 el truffeltapenade
50 gr Parmezaanse kaas
1 el colatura di alici (of vissaus)
Zout en versgemalen zwarte peper
Kookvocht van de pasta (± 100 ml)
Eidooier-vissaus:
2 eidooiers
1 tl colatura di alici
1 tl citroensap (optioneel)
Tagliatelle en garnering:
400 gr verse tagliatelle
100 g Pata Negra
Enkele plakjes truffel (vers of ingelegd)
Extra Parmezaanse kaas, naar smaak
Bereidingswijze
Truffelsaus en eidooier-vissaus:
1.Verwarm de slagroom in een koekenpan op middelhoog vuur.
2.Voeg de truffeltapenade toe en laat de saus 5-7 minuten zachtjes inkoken tot hij iets dikker wordt.
3.Roer de Parmezaanse kaas en colatura erdoor. Breng op smaak met fijngemalen zwarte peper. Zet het vuur laag en houd warm.
4.Klop de eidooiers los met colatura en citroensap tot een gladde, licht gebonden saus. Serveer deze apart of druppel rondom de pasta net voor het serveren.
Tagliatelle:
1.Kook de verse tagliatelle in ruim gezouten water tot beetgaar (± 1,5-2 minuten). LET OP! Bewaar minstens 100 ml kookvocht voordat je de pasta afgiet.
2.Voeg de tagliatelle direct toe aan de saus in de koekenpan.
3.Voeg beetje bij beetje het kookvocht toe om de saus mooi te emulgeren en de pasta glanzend te maken. Meng goed tot alles bedekt is met de saus.
Verdeel de pasta over de borden. Garneer met dun gesneden Pata Negra en truffelplakjes. Werk af met extra Parmezaanse kaas en een paar druppels van de eidooier-vissaus.
Voor meer tips en recepten, check: instagram.com/chefzarzo
