In Uit de Doeken vangt kunstenaar Peer Retera in het oog springende, mooie of iconische stadsbeelden in een aquarel.

Tijd voor een terugblik met een culinair tintje. Gevestigd aan het Stratumseind 91 was Chinees-Indisch restaurant Pom Lai jarenlang een begrip in Eindhoven. Oprichter Chang Fa Ching begon in 1950 met de verkoop van gebrande pinda’s op de markt in Eindhoven. Later opende hij Pom Lai. Het restaurant viel bij veel mensen goed in de smaak, en kende ook een aantal beroemdheden die er over de vloer kwamen, waaronder Toon Hermans, Frits Philips, Jan Timmer en Prins Bernard. Toch moest het restaurant de deuren sluiten, wat als een groot gemis ervaren werd onder de Eindhovenaren. Zoon Chang opende daarna de Blauwe Lotus dat ook een enorm begrip werd in Eindhoven en omstreken. De restaurants bestaan niet meer, maar beide namen leven voort in de herinneringen van velen.

Interesse in dit of ander werk van Peer Retera? Check:

peerretera-art.com