In Groot Eindhoven vind je elke week een lekker recept van niemand minder dan Michelin chef Adrian Zarzo. Inspirerende ideeën voor thuiskoks. Deze week: krokante gyoza - dat is een Japanse dumpling - gevuld met rendang en sesam dip.

Voor dit recept heb je een aantal specifieke ingrediënten nodig, maar deze zijn goed verkrijgbaar bij de supermarkt of de toko.

Ingrediënten

500 gr runderriblappen

1 kleine ui

2 tenen knoflook

½ chilipeper

10 gr ongezouten pinda’s

1 tl korianderzaad

5 gr verse gember

5 gr laos (vers of gedroogd)

1 stengel citroengras

2 limoenblaadjes

1 laurierblad

300 ml kippenbouillon

50 ml ketjap manis

Olie

1 pakje gyoza velletjes (toko)

100 ml Kewpie sesamdressing

1 stengel bosui

25 gr krokante uitjes

Bereidingswijze

Rendang:

1. Snijd de runderriblappen in blokjes van ongeveer 2-3 cm. Verhit een ruime hoeveelheid olie in een braadpan en bak het vlees op hoog vuur rondom bruin en krokant. Haal het vlees daarna uit de pan en zet apart.

2. Doe de ui, knoflook, chilipeper, pinda’s, korianderzaad, gember en laos in een keukenmachine. Maal dit tot een gladde pasta (de boemboe). Voeg een klein beetje olie of water toe als het niet goed mengt.

3. Verhit opnieuw wat olie in de pan. Fruit de boemboe op middelhoog vuur tot deze geurig is en de olie zich begint te scheiden (3-5 min op laag vuur). Voeg het gebakken vlees weer toe aan de pan.

4. Kneus de stengel citroengras en voeg deze samen met de limoenblaadjes en het laurierblad toe.

5. Schenk de kippenbouillon en ketjap manis erbij. Roer goed door en breng aan de kook.

6. Zet het vuur laag en laat de rendang met de deksel op de pan zachtjes sudderen: minimaal 2 uur tot het vlees boterzacht is en de saus is ingedikt.

7. Laat de rendang vervolgens afkoelen in de koelkast, totdat de massa koud is geworden.

Gyoza:

1. Leg 3 gyoza velletjes naast elkaar op het werkblad en dek de rest van het pakje af met folie of een handdoek.

2. Voeg een theelepel rendang toe en vouw in de gewenste vorm.

3. Bak de gyoza’s in een bakpan met een goede antiaanbaklaag en voldoende olie rondom krokant.

4. Haal de krokante gyoza’s uit de pan en serveer met gesneden bosui, Kewpie sesamdressing en gebakken uitjes.

Smakelijk!

Voor meer tips en recepten, check: instagram.com/chefzarzo