In Groot Eindhoven vind je elke week een lekker recept van niemand minder dan Michelin chef Adrian Zarzo. Inspirerende ideeën voor thuiskoks. Deze week: Okonomiyaki in Hiroshima-stijl, een hartige Japanse pannenkoek.
Ingrediënten
70 gr bloem
70 ml water
5 gr Dashipoeder
8 ml Sriracha (chilisaus)
2 eieren
150 gr Chinese kool
50 gr taugé
50 gr maïskorrels
30 gr ingelegde gember
6 plakken ontbijtspek
1 nestje eiernoedels
10 gr bonitovlokken
30 ml Okonomisaus
10 gr gebakken ui
5 takken koriander
1 bosui
½ limoen, rasp en sap
50 ml mayonaise
zonnebloemolie
Bereidingswijze
Beslag:
1. Los het dashipoeder op in het water.
2. Meng dit met de Sriracha en de eieren (met een staafmixer).
3. Voeg de bloem in delen toe en meng tot een mooie gladde massa.
Okonomiyaki (pannenkoek):
1. Snijd de Chinese kool julienne.
2. Vermeng de kool met de taugé en de maïs en roerbak dit in een grote pan met een scheut olie. Bewaar dit.
3. Snijd de ingelegde gember in flinterdunne reepjes en snijd het groene van de bosui in dunne ringentjes en bewaar.
4. Kook de noedels in 3-5 minuten gaar in een pan met kokend water en zout. Giet af en spoel de noedels vervolgens koud.
5. Verwarm een grote bakpan en besprenkel dit met zonnebloemolie. Schenk ongeveer ½ pollepel beslag op de bakplaat en verdeel een beetje noedels en groenten op de pannenkoek. Schenk de andere helft van de pollepel langzaam over de groenten en bedek met een plakje ontbijtspek. Draai de Okonomiyaki om en bak gedurende 2 minuten goudbruin. Verwarm de Okonomiyaki voor serveren nog even kort in de heteluchtoven.
Limoenmayonaise:
Vermeng het sap en rasp van een halve limoen met de mayonaise.
Serveren
Trek met de okonomisaus en de limoenmayonaise dunne lijnen over de pannenkoek. Strooi er gebakken uitjes overheen en dresseer af met koriander, fijn gesneden bosui en bonitovlokken.
Itadakimasu (Smakelijk)!
Voor meer tips en recepten, check: instagram.com/chefzarzo