In Groot Eindhoven vind je elke week een lekker recept van niemand minder dan Michelin chef Adrian Zarzo. Deze week: boquerones met mini-komkommer, zoetzure pompoen, yoghurt-limoendressing en avocado crème.

Boquerones, of ingelegde ansjovis, is een van de meest karakteristieke visgerechten van Spanje.

Ingrediënten
(2 personen)

Boquerones

100 gr boquerones

1 limoen (rasp)

8 mini-komkommers

1 el Chardonnay azijn

Zoetzure pompoen

150 gr butternut pompoen

100 ml natuurazijn

100 gr suiker

100 ml water

1 laurierblad

Yoghurt-limoendressing

100 gr Griekse yoghurt

1 tl vissaus

Sap van 1/2 limoen

1 bos bieslook

100 ml zonnebloemolie

Avocado crème

1 rijpe avocado

1 limoen (sap)

Bereidingswijze

1. Maak de bieslookolie door de bieslook en de zonnebloemolie glad te maken in een blender. Doe dat net zo lang totdat de olie verwarmt door het draaien. Zeef het daarna met een bolzeef en een stuk keukenpapier, zodat alleen de groene olie overblijft. Bewaar dit in de koelkast.

2. Snijd de mini-komkommers in de lengte doormidden en marineer met Chardonnay azijn en zout.

3. Breng 100 ml natuurazijn, suiker, water en laurier aan de kook.

4. Snij de pompoen in brunoise van 0,5 x 0,5 cm. Voeg toe aan de pan en laat 1 minuut zachtjes koken. Laat daarna afkoelen in het vocht.

5. Maak de yoghurt-limoendressing. Meng de Griekse yoghurt met vissaus en limoensap. Voeg een beetje bieslookolie toe en meng losjes door elkaar.

6. Maak de avocado crème. Pureer met een staafmixer een avocado samen met het sap van 1 limoen en een snuf zout tot een gladde crème. Bewaar dat in de koelkast.

Serveren: Verdeel 4 gemarineerde mini-komkommers gelijkmatig over een bord. Schep over 2 een klein beetje zoetzure pompoen en bedek de andere 2 komkommers met de boquerones. Verdeel de rest van de boquerones over het bord. Spuit wat stippen avocado crème op het bord en dresseer af met de yoghurt-limoendressing.

Smakelijk!

Voor meer tips en recepten, check: instagram.com/chefzarzo