In Groot Eindhoven vind je elke week een lekker recept van niemand minder dan Michelin chef Adrian Zarzo. Inspirerende ideeën voor thuiskoks. Deze week: tortilla pulled chicken en relish.
Ingrediënten (2 personen)
2 kippendijfilets
1 el chipotle saus
1 bouillonblok kip
15 gr roomboter
2 tortillavellen
1 limoen (sap en rasp)
10 gr krokante mais (supermarkt)
10 gr ingelegde rode ui
2 takken koriander
Voor de relish
1 sjalot
¼ chilipeper
1 limoen (sap en rasp)
1 mespunt zout
1 mespunt kurkuma
1 mespunt piment d’Espalette (aromatische peper)
1 tl aardappelzetmeel
Bereidingswijze
Relish
1. Verhit een beetje olie in een pannetje op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden sjalot en chilipeper toe en fruit deze tot ze zacht zijn (ongeveer 3 minuten).
2. Voeg zout, kurkuma en piment d’Espelette toe. Roer goed door. Voeg vervolgens limoensap en -rasp toe en laat het kort pruttelen (1 minuut).
4. Meng het aardappelzetmeel met het water tot een glad papje. Voeg dit toe aan het pannetje en roer goed door. Laat het geheel nog 1 à 2 minuten zachtjes koken tot de relish licht gebonden is.
5. Haal de pan van het vuur en laat de relish afkoelen. Serveer op kamertemperatuur of gekoeld.
Pulled chicken
1. Breng een pan met water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Kook hierin zachtjes de kippendijen (15–20 minuten) tot ze volledig gaar en mals zijn.
2. Haal de kip uit het water, laat afkoelen en trek ze met twee vorken uit elkaar tot fijne stukjes.
3. Verhit roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de pulled chicken en chipotle toe. Roer goed door en laat een paar minuten bakken tot alles goed gemengd en licht krokant is aan de randen.
4. Voeg het limoensap en -rasp toe aan het einde en meng nog kort door.
Verwarm de tortillavellen kort in een droge koekenpan tot ze zacht en warm zijn. Verdeel de pulled chicken over de tortillavellen. Voeg jouw zelfgemaakte limoen-sjalot-relish toe en serveer het met verse koriander, krokante mais en ingelegde rode ui. Smakelijk!
Voor meer tips en recepten, check: instagram.com/chefzarzo