In Groot Eindhoven vind je elke week een lekker recept van niemand minder dan Michelin chef Adrian Zarzo. Inspirerende ideeën voor thuiskoks. Deze week: romescosaus die we serveren met krokant gebakken artisjokharten.
Ingrediënten
3 rode paprika’s gepoft
½ chilipeper zonder zaadjes
1 rijpe tomaat, geroosterd in de oven zonder vel en zaad
1 teen knoflook
1 stengel peterselie
5 gr. geroosterde amandelen
5 gr. geroosterde hazelnoten
½ snee brood, geroosterd met olijfolie
15 ml rode wijn azijn
45 ml olijfolie
4 artisjokbodems (diepvries)
25 gr bloem
Zonnebloemolie
Bereidingswijze
Romescosaus
1. Verwarm de oven voor op 180 °C hete lucht.
2. Besprenkel de paprika’s en de tomaat met olijfolie en een beetje zout. Pof in de oven voor 8-10 minuten.
3. Besprenkel de snee brood met olijfolie en rooster in de oven totdat deze goudbruin is.
4. Rooster de amandelen en de hazelnoten in de oven voor 8 minuten.
5. Laat de paprika en de tomaat een beetje afkoelen en verwijder de schil. Snij vervolgens in kwarten en verwijder de zaadjes van de paprika.
6. Pureer alle ingrediënten behalve de olijfolie met behulp van een staafmixer of keukenmachine.
7. Voeg tot slot de olijfolie druppelsgewijs toe en laat de saus licht emulgeren. Breng eventueel op smaak met een beetje peper of zout indien gewenst.
Artisjokken
Het liefst gebruiken we in olijfolie gekonfijte artisjokken uit Spanje, maar je kunt ook eventueel diepvries artisjokharten gebruik. Laat deze wel eerst goed ontdooien en uitlekken op keukenpapier.
1. Bloem de artisjokken licht met bloem en klop de overtollig bloem goed af.
2. Bak krokant in ruime zonnebloemolie, totdat de artisjokken goudbruin van kleur zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer de artisjokken samen met de romescosaus. Smakelijk!
Voor meer tips en recepten, check: instagram.com/chefzarzo