In Groot Eindhoven vind je geregeld een lekker recept van niemand minder dan Michelin chef Adrian Zarzo. Inspirerende ideeën voor thuiskoks. Deze week: bananenbrood, heerlijk voor bij de kaas.

Ingrediënten

(Voor ongeveer 10 kleine broodjes)

40 ml honing

65 ml zonnebloemolie

2 stuks rijpe bananen

2 eieren

8 gram bakpoeder

1 gram baking soda

2 gram zout

2 gram kaneelpoeder

180 gram bloem

60 gram amandelschaafsel

60 gram gedroogde vijgen

60 gram gedroogde pruimen

60 gram rozijnen

60 gram walnoten

3 stuks jonagold appel (in brunoise)

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180C hete lucht.

2. Voeg de honing, zonnebloemolie, bananen en eieren toe aan een blender. Mix voor 2 min op de hoogste stand tot een glad geheel.

3. Vermeng de bakpoeder, baking soda, zout, kaneel en bloem in een mengkom.

4. Voeg hier de gladde ‘bananenmassa’ aan toe met behulp van een spatel en spatel door.

5. Snijd de vijgen, pruimen en appels in gelijkmatige stukken.

6. Vermeng het amandelschaafsel, de walnoten, de rozijnen en het (gedroogde) fruit met de rest van de massa.

7. Verdeel over 10 muffin vormpjes en bak gedurende 12-15 minuten af in de oven.

8. Laat de bananenbroodjes afkoelen op een ovenrek.

Warm voor het serveren nog even kort op in de oven en serveer lauwwarm samen met een kaasplank. Smakelijk!

Voor meer tips en recepten, check: instagram.com/chefzarzo