“Mijn passie ligt eigenlijk bij wijn. Maar dit succes smaakt naar meer”, zegt Willem Priem (25) enthousiast. De tongstrelende gin van de student Leidinggevende bediening aan het Summa College is deze week door een kritische jury uitgekozen om geproduceerd te worden.

EINDHOVEN - Het was een opdracht van zijn studie: bedenk met alle kennis die je de afgelopen jaren heeft opgedaan een originele gin, inclusief smaakvolle cocktail. De winnaar maakt kans op het in de handel brengen van zijn creatie door de Eindhovense Bottle Distillery. Het drankje wordt bovendien de huisgin van restaurant Smaak! van het Summa College.

“We hadden uiteindelijk elf studenten die een zelf ontwikkelde gin en cocktail hebben bereid en gepresenteerd”, vertelt docent Maike Looijenga-van de Ven. “Na een ochtendje voorzichtig proeven kwam de gin van Willem als beste uit de bus.”Dat doet de student wel wat, vertelt hij. “Ik heb na mijn vwo eerst bedrijfskunde gestudeerd. Ik had al een baantje bij restaurant La Barage in Alblasserdam. En daar hebben ze me gestimuleerd vol voor de horeca te gaan. Ik ben heel blij dat ik de switch heb gemaakt. Want ik heb het hier helemaal naar mijn zin.” Wat kan de consument binnenkort bij de slijter verwachten? “Het is een Gin Sour, een drankje met een frisse florale afdronk”, vertelt de student. “

Eten en drinken