Studenten van Summa Horeca serveren voor Groot Eindhoven – onder toeziend oog van docent Dirk Bongers - een oog- en tongstrelend gerecht. Vandaag bereidt Twan Tacken gamba’s in tomatensaus.
EINDHOVEN - De zon schijnt weer volop en dat betekent doorgaans dat gamba’s in overvloede in de supermarkt verschijnen. Dus waarom niet een heerlijk recept met dit ingrediënt, dacht Summa-student Twan Tacken.
Benodigdheden (4 personen)
16 gamba’s
50 gr tomatenpuree
1 rode ui
2 tenen knoflook
200 gram tomaten concasse
Scheutje olijfolie
Peper en zout, naar smaak
Tabasco, naar smaak
Gedroogde chilivlokken
Bereidingswijze
- Maak de gamba’s schoon
- Marineer ze met olijfolie en chillivlokken.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn- Doe deze in een pan met olijfolie en fruit deze
- Voeg hierna de tomatenpuree toe en ontzuur deze.
- Voeg daarna de concassé toe- Maak de saus op smaak met tabasco, peper en zout.
- Bak de gamba’s; als ze aangebakken zijn laat ze verder garen in de saus
- Schep 4 gamba’s op per persoon en voeg de saus aan toe.
Smakelijk eten!
AAN TAFEL
