Na het succes van vorig jaar, kun je ook de komende zomermaanden genieten van live muziek op het terras van Paviljoen Mevrouw van Lennep. Van juni tot en met augustus treden hier om de week, op vrijdagavond, amateurmuzikanten op uit Eindhoven en omgeving. De toegang is gratis, de pet gaat wel rond.

Dit mooie initiatief komt van Mexpo: “Dit is de afkorting van Music Exposure. We zijn ruim twee jaar geleden gestart als non-profit stichting vanuit de gedachte dat amateurmuzikanten in Eindhoven wel wat hulp kunnen gebruiken bij het organiseren van optredens en het maken van opnames”, verklaart Justus Janssen. Samen met Sjaak Thomassen en Nikita Voronov vormt hij het bestuur van Mexpo. “Daarnaast hebben we nog een clubje van twaalf vrijwilligers.”

De stichting legt contact tussen locaties en bands en programmeert inmiddels ruim dertig optredens per jaar, onder meer bij CKE, PopEi en verschillende horecazaken in de stad. En niet te vergeten: Mevrouw van Lennep in het mooie Philips van Lenneppark.

“Vorig jaar hielden we hier voor het eerst een serie concerten in de zomermaanden en daar kijken we met veel plezier op terug. De ene keer zat het terras helemaal vol, de andere keer was het wat minder, maar de sfeer is daar heerlijk.”

Van alles wat

Voor herhaling vatbaar en dus gaat hier vrijdag 7 juni een tweede reeks concerten van start. Wat vooral opvalt, is de veelzijdigheid aan genres die op het programma staan: van pop, rock, jazz en fusion tot Nederlandstalig.

“Echt van alles komt voorbij en ook het publiek is geen enkele week hetzelfde. Elke band neemt toch ook zijn eigen aanhang mee. Enerzijds krijgen amateurmusici op deze manier een podium, anderzijds kunnen Eindhovenaren toegankelijk genieten van live muziek. Wat wil je nog meer?”

Aftrap

Tijdens de aftrap op 7 juni treden vanaf 20.00 uur op: Devoid of Sense (jazz), Akuztik (akoestische rockcovers) en Steeltrain (bluesrock). Ook op 21 juni, 5 en 19 juli, 2, 16 en 30 augustus klinkt er live muziek op het terras van Mevrouw van Lennep aan de Oude Vensedijk 5. Kijk voor meer informatie op:

mexpo.online/lennep2024