Er kan donderdag 6 juni gestemd worden voor de Europese Verkiezingen. Christian uit Eindhoven is nummer 7 op de lijst van de ChristenUnie. Hij is erg blij met zijn kandidaatschap en voert voluit campagne: “Het is fantastisch om te spreken met mensen bij debatten, vooral ná het debat met het publiek. Iedereen brengt veel ervaring mee, wat ik weer in Brussel kan brengen”.

Christian roept iedereen op te gaan stemmen: “Veel Europees beleid kun je terugzien in Eindhoven, denk aan de treinverbindingen richting Duitsland. Maar je kunt het ook in jouw dagelijks leven zien, in hoe makkelijk het is kapotte elektronica gerepareerd te krijgen. Ik hoop dat de relevantie van de Europese Unie duidelijker wordt en dat meer mensen ook hun stem gaan uitbrengen. Ieders stem is het waard om gehoord te worden”.

De speerpunten van Christian zijn helder: “Ten eerste een circulaire economie, en dus een einde aan wegwerpplastic, en meer hergebruik van materialen uit gebruikte producten. Ten tweede een gelijk speelveld in de markt, dat ook producten van buiten de Europese Unie aan onze eisen moeten voldoen zoals uitstoot, dierenwelzijn, en arbeidsomstandigheden. En ten derde strengere regels voor sociale mediaplatforms, die moeten kunnen aantonen dat jongeren op goede wijze, dus minder verslavend, het platform kunnen gebruiken”.

Je kunt Christian van der Krift onder andere vinden op LinkedIn, ook om vragen te stellen over inhoudelijke punten.

#advertentie