Roland Kleve start 1 mei 2024 als directeur-bestuurder van Eindhoven Marketing. Hij is daarmee de opvolger van Peter Kentie (directeur Eindhoven365) en Eric Boselie (directeur Eindhoven247). Zij maakten eind vorig jaar bekend dat ze het directeurschap na 12,5 jaar overdragen.

Roland Kleve gaat de rol van directeur-bestuurder vervullen voor Stichting Eindhoven365, Stichting Eindhoven247 en Stichting SUOG.

Eindhoven365 is de officiële citymarketingorganisatie van de stad, Eindhoven247 is verantwoordelijk voor grootschalige (sport)evenementen en SUOG staat opgesteld voor de exploitatie van buitenreclame in Eindhoven. Samen vormen de stichtingen ‘Eindhoven Marketing’ en werken in opdracht van gemeente Eindhoven.

Ervaring

Roland Kleve heeft in de afgelopen jaren diverse functies vervuld op gebied van marketing en events bij onder andere Disneyland Parijs, Bobbejaanland, Formule1 Circuit Zandvoort en Stage Entertainment. De afgelopen vijf jaar bekleedde hij de functie van academiedirecteur Leisure and Events aan Breda University of Applied Sciences (BUas).

“Als Eindhovenaar ben ik heel erg trots dat ik in de voetsporen van Peter en Eric mag treden. Ik sta te popelen om mijn kennis en ervaring voor mijn stad te mogen inzetten, het voelt als thuiskomen. Met veel energie kijk ik er naar uit om aan de slag te gaan met het team”, aldus Kleve.