Dokter Harry Lieveld gaat maandelijks een column verzorgen over zijn praktijk en zijn ervaringen als arts. FOTO: John Geven Studios.
Dokter Harry Lieveld gaat maandelijks een column verzorgen over zijn praktijk en zijn ervaringen als arts. FOTO: John Geven Studios. John Geven Studios

Maandelijks in Groot Eindhoven: een column van dokter Lieveld

Dokter Harry Lieveld gaat maandelijks een column verzorgen over zijn praktijk en zijn ervaringen als arts daarin. Dokter Lieveld is een ‘gewone’ westerse dokter: hij is aan de Radboud Universiteit in Nijmegen tot arts opgeleid. Daarna volgde hij begin jaren negentig opleidingen in medische acupunctuur en ortho-manuele technieken.

EINDHOVEN - Als arts had hij toen al jaren ervaring in interne geneeskunde, cardiologie, oncologie, radiotherapie en sportgeneeskunde. Hij zag veel patiënten met klachten waar geen afdoende behandeling voor was. Ze moesten ‘ermee leren leven.' Veel mensen kregen ook te horen dat het ‘psychisch' was of ‘tussen de oren' zat. Voor dokter Lieveld waren dat diagnosen die hij lastig kon accepteren. Op zoek naar oplossingen, kwam dokter Lieveld terecht bij medische acupunctuur. 

De benadering vanuit de medische acupunctuur is vaak heel helpend, ook als het gaat om klachten en ziekten die niet acuut, maar chronisch zijn. Dat zijn aandoeningen die in de westerse geneeskunde niet altijd de aandacht krijgen die ze verdienen. Zo is acupunctuur vaak heel effectief bij tal van allergieën, hoofdpijn en migraine, lage rugklachten, menstruatie- en vruchtbaarheidsproblemen. Ook kan medische acupunctuur dikwijls heel helpend zijn bij wat we in het westen psychische klachten noemen. Zoals in- en doorslaapproblemen, verslavingsproblemen, seksuele problemen, depressie en burn-out.
Op basis van gedegen moderne wetenschappelijke studies adviseert de World Health Organisation acupunctuur bij meer dan 100 allergische, begrepen en onbegrepen, acute en chronische pijn-, ontstekings-, vruchtbaarheids- en psychische klachten. Dokter Lieveld vind het heel belangrijk dat de effecten van medische acupunctuur wetenschappelijk aan te tonen zijn.
Combinatie met (ortho)manuele technieken (géén kraken!) voor klachten bewegingsapparaatNa zijn opleiding tot arts voor medische acupunctuur is dokter Lieveld zich ook gaan bekwamen in (ortho)manuele technieken. Hij combineert deze met inzichten in en technieken van de medische acupunctuur. Dit samenspel geeft bij met name klachten van het bewegingsapparaat dikwijls zeer goede resultaten. Zo kunnen vaak klachten van beginnende hernia's opgelost worden of bekkenscheefstanden of lage rugpijn, die vaak onbegrepen is, kan worden verholpen. En dat alles met heel zachte drukjes van zijn handen.

Voor advies: 040-2837612.

acupunctuur-lieveld.nl