kort nieuws
kort nieuws

In 't Kort

Dag van de Buurt

EINDHOVEN - Op donderdag 19 mei staan de Verbinders Woensel Zuid-West vanuit WIJeindhoven en Buurt in Bloei met de (verbindende) Buurtbus in Barrier. Tussen 15.00 en 18.00 uur staan zij met een kopje soep klaar om te vertellen wat zij voor de buurt betekenen. Je vindt de verbinders bij de eendjesvijver aan het Hendrik de Keyzerplein. Kun je helaas niet langskomen, maar wil je wel graag je verhaal kwijt of ben je benieuwd naar het initiatief? Bel, app of mail dan met Bob Boshoven: 06-38185127 

 bobboshoven@wijeindhoven.nl

Kroepoek

Eindhoven -  (Ingezonden) "Lidl past 'racistische‘ afbeelding aan op kroepoek verpakking. Het wordt inmiddels wel erg bizar en lachwekkend,  deze reactie van de Lidl. Weer een  actie ondernomen door andersdenkenden (feministen).  De al jaren bij ons bekende  populaire Wentelteefjes zijn nu weer onderwerp van kritiek.  Ik word altijd  allee al blij bij de benaming ‘Wentelteefje’.  Maar nee, onacceptabel is de mening van deze categorie wereldverbeteraars. Zij hebben  een ietwat  andere uitdrukking  voor  dit al jarenlange populaire puur Nederlandse product, namelijk:  Sopsneetje. Hier heb ik nu weer  een hele andere voorstelling van.

Piet Stoutjesdijk, Eindhoven

Klassiek op de Campus

EINDHOVEN - Op zondag 29 mei wordt de campus van de TU Eindhoven weer omgebouwd tot festivalterrein voor het gratis festival Klassiek op de Campus. Op drie verschillende podia zullen studenten en jongeren in orkesten, koren, ensembles of als solisten laten zien en horen hoe leuk het is om samen muziek te maken. Daarnaast zijn er foodtrucks met lekkere hapjes, gratis workshops en is er een kindermuziektuin. Een zomers festival voor iedereen! Meer info: 

www.klassiekopdecampus.nl

Noodkreet

EINDHOVEN - Op dit moment staat de OKA Avondvierdaagse -van 30 mei tot 3 juni- op wankelen, omdat er een tekort is aan vrijwilligers. "We zoeken hulp bij het scannen van de kaartjes bij start en finish, hulp op de limopost en verkeersregelaars (dit is een online cursus)." Wie een handje mee wil helpen met de organisatie, kan zich melden:

vrijwilligers@oka-ab