Bij de herbouwde Finse school die nu dienst doet als gezamenlijke berging, werd de schoolklok geluid.
Bij de herbouwde Finse school die nu dienst doet als gezamenlijke berging, werd de schoolklok geluid.

Nieuwe bewoners in Sint Josephklooster

EINDHOVEN - Woningcorporatie Woonbedrijf is in 2021 begonnen om het oude Sint Josephklooster in de Poeijersstraat in Eindhoven te verbouwen en te transformeren tot 15 sociale huurappartementen. Feestelijke oplevering met en door de bewoners. Nu de woningen klaar zijn, vierden de bewoners de feestelijke opening met de medewerkers van Woonbedrijf en aannemer Stam + de Koning.

In 2015 jaar begon Woonbedrijf na te denken over de toekomst van deze locatie en liet tijdens een presentatie weten het oude klooster te willen ombouwen tot woongemeenschap. Jeannette  De karakteristieke uitstraling van het gebouw is behouden gebleven. In de kloostertuin en op de plek waar vroeger de Finse School stond, zijn 13 nieuwe sociale huurwoningen gebouwd. Sinds februari 2022 zijn de woningen klaar. Het is een heel bijzonder project: een klooster dat in oude luister is hersteld, een rustig hofje met nieuwe woningen in de oude kloostertuin en een fietsenberging die gebouwd is met hout van de oude Finse school. Dit alles is een prachtige plek geworden. Voor de bewoners is het heerlijk rustig samen wonen, midden in de stad.

Omdat deze plek erg geschikt is voor groepswonen, heeft Woonbedrijf een overeenkomst gesloten met woonvereniging 't Rondeel. De woningen en de gezamenlijke ruimte zijn verhuurd aan leden van 't Rondeel. Zij hebben zelf hun medebewoners geselecteerd.