Matthias Verreth, de nieuwste aanwinst voor FC Eindhoven.
Matthias Verreth, de nieuwste aanwinst voor FC Eindhoven.

FC Eindhoven jong FC Utrecht

Algemeen

De Blauw-Witten vervolgden de tweede seizoenshelft zaterdagavond op bezoek bij NAC Breda. Op een waterveld in het Rat Verlegh Stadion bleef het 0-0. Aanstaande vrijdag spelen de mannen van Rob Penders weer op vertrouwde bodem, de tegenstander is dan Jong FC Utrecht.

De beloftenploeg uit Utrecht van trainer Darije Kalezic heeft het dit seizoen lastig en staat momenteel 15e in de Keuken Kampioen Divisie. De beloften ploeg heeft een stevig programma achter de rug, waarvan de Domstedelingen alleen tegen VVV-Venlo punten wist te pakken. Van De Graafschap, ADO Den Haag, Excelsior en FC Volendam werd allemaal verloren, daarvoor werd nog wel een puntje gepakt tegen NAC (1-1). De wedstrijd voor deze serie was die tegen FC Eindhoven. Op bezoek in Utrecht boekten de Eindhovenaren een 0-6 overwinning; de grootste uitzege ooit voor FCE. De doelpuntenmakers waren aanvoerder Mawouna Amevor, Jort van der Sande (2x), Brian de Keersmaecker, Jasper Dahlhaus en Valentino Vermeulen. Rob Penders heeft er een nieuwe speler bij gekregen deze week. De Belg Matthias Verreth is per direct Blauw-Witter geworden. De middenvelder komt over van Waasland-Beveren en heeft getekend tot het einde van dit seizoen. 

De wedstrijd van vrijdag zal om 20:00 uur beginnen en zonder publiek afgewerkt worden.

In de eerste helft wisten zowel NAC Breda als FC Eindhoven weinig kansen te creƫren. Een afstandsschot van Brian de Keersmaecker was zowat het enige wapenfeit. Na de rust slaagde Charles-Andreas Brym erin om de bal voorbij NAC doelman Nick Olij te spelen, maar deed dit volgens de scheidsrechter vanuit buitenspelpositie. Ook NAC kreeg meer mogelijkheden in de tweede helft, maar scoorde niet. Eindstand: 0-0.

FC EINDHOVEN

Afbeelding