Muzikantenopleidingen Summa Artiest wéér beste muziekopleidingen van Nederland. FOTO: Bram Saeys.
Muzikantenopleidingen Summa Artiest wéér beste muziekopleidingen van Nederland. FOTO: Bram Saeys. Bram Saeys

Summa College zet een standaard

Algemeen

De Keuzegids MBO 2022 heeft de muzikantenopleidingen van het Summa College voor het zesde jaar op een rij uitgeroepen tot het beste in hun vakgebied. De Eindhovense mbo-instelling komt bovendien met tien zogeheten topopleidingen als beste grote roc in Zuid-Nederland uit de bus.

EINDHOVEN - Bij Summa Artiest, waartoe de muziekstudies Rock City Institute en MetalFactory, behoren, wordt enthousiast gereageerd op het resultaat. “We zijn reuzetrots op dit resultaat”, zegt teamleider Johan van Stratum. “Dat onze muziekopleidingen (125 studenten) voor het zesde opeenvolgende jaar zijn uitgeroepen tot Topopleiding én beste vakopleidingen in Nederland, geeft aan dat we vernieuwend onderwijs bieden dat niet alleen in het werkveld, maar ook bij studenten waardering oogst.”

Goede resultaten

Naast de artiestenopleidingen komt in de Keuzegids MBO 2022 ook de studie Legal, Insurance & HR Services (zowel bol als bbl) landelijk op de eerste plaats terecht. Verder zijn ook Analist (bol,4) en Allround laborant (bol,3 ) uitgeroepen tot Topopleidingen in hun categorie. De studies Basis webdevelopment (niveau 2) en Medewerker ICT Support (bol, 2) behoren ook tot de top in Nederland. Handhaver toezicht en veiligheid heeft net als in het verleden weer de kwalificatie Topopleiding. 

Bij Summa Laboratorium, dat met drie Topstudies in de Keuzegids MBO 2022 staat, wordt gewezen op het immense belang van hun vak in deze woelige tijden. “Hoe belangrijk de beroepen laborant en analist zijn is tijdens de pandemie wel gebleken”, zegt directeur Willy Ickenroth. “Samen met onze stagebedrijven doen wij er alles aan om onze studenten de best mogelijke opleiding te geven.”

De toegenomen spanningen in de samenleving door corona, vragen ook iets van handhavers. “In deze bijzondere tijden is maar weer gebleken dat het beroep van handhaver uitdagend is”, zegt directeur Evy Loos van Summa Veiligheid. “We hopen dat we onze studenten goed voorbereiden op een uitdagende baan. Als opleiding zijn we heel blij met de mooie beoordeling door onze studenten. Het predicaat Topopleiding is voor ons een grote stimulans om ons te blijven ontwikkelen.”

Marcel Verstraeten van Summa Zakelijke Dienstverlening, dat met de opleiding Legal, Insurance & HR Services (op twee niveaus) scoorde, benadrukt dat elke student een eerlijke kans moet krijgen om de maatschappelijke ladder te bekklimen. “Met een gezonde dosis lef, creativiteit en ondernemerschap staan wij ook in de toekomst klaar om goed onderwijs te verzorgen.”

Ook bij Summa ICT gaat de vlag uit. “De Keuzegids onderschrijft dat onze studenten een mooie start kunnen maken van een carrière in de ICT of een andere branche. De studies geven veel zogeheten 21-century skills mee die voor de ontwikkeling bij studenten een groot verschil kunnen maken”, aldus directeur Pieter Sanders van Summa ICT.

Van de redactie

‘Klaar om in de toekomst goed onderwijs te verzorgen’

Afbeelding