Het Beursgebouw is een van de priklocaties in Eindhoven. FOTO: Bert Jansen.
Het Beursgebouw is een van de priklocaties in Eindhoven. FOTO: Bert Jansen. Bert Jansen

Boostercampagne schakelt tandje bij

Algemeen

Liep ons land nog behoorlijk achter ten opzichte van andere landen, inmiddels is er volop ingezet om iedereen die dat wil een boosterprik te laten halen. Afgelopen week werd een extra tandje bijgezet.

EINDHOVEN - Huisartsen, Defensie en GGD Brabant-Zuidoost boosteren met elkaar een flink deel van de inwoners voor de kerst. Een actie die in een paar dagen bedacht én uitgevoerd is. Een mega-klus, zo bleek.

Bij veel praktijken in Eindhoven stonden inwoners in de rij om een boosterprik te halen. De sfeer was goed, zowel bij de praktijken als op de GGD-locaties. “Mensen zijn zo blij dat ze de booster krijgen, het wordt ervaren als een kerstcadeau,” aldus een van de betrokken huisartsen.

Administratie

Defensie hielp mee met de administratie op de GGD BZO-locatie in het Beursgebouw. Als deze pilot bevalt, komen er mogelijk deze week extra avondopenstellingen in Eindhoven en Helmond.GGD BZO en alle huisartsen uit de regio Zuidoost-Brabant werken mee“

“Het idee is ontstaan toen bij ons opgeroepen werd om creatief te zijn om te versnellen. Samen met huisartsen zijn we om tafel gegaan om te bedenken wat we kunnen doen om 60-plussers en kwetsbaren in onze regio zo snel mogelijk te voorzien van een booster. En werkelijk waar,  iedereen heeft zo hard gewerkt om alles voor elkaar te krijgen,” zegt Ellis Jeurissen. “ We zijn sinds zaterdag bijna dag en nacht met z’n allen doorgegaan.”

De komende weken boosteren huisartsen in hun eigen praktijk of op een geregelde locatie. Andere huisartsen nemen diensten over van collega’s en weer anderen vaccineren niet-mobiele thuiswonenden, zo zijn de plannen. En dat betaalt zich vandaag en de komende weken uit. “We krijgen mooie reacties van inwoners, de stemming zat er goed in.” Ellis Jeurissen besluit: “Door deze actie helpen weelkaar, iedere inwoner komt op deze manier sneller aan de beurt. Het zal echt niet overal vlekkeloos verlopen, maar versnellen doen we!”

De boosterprik is een extra prik zodat je goed beschermd blijft tegen corona. Je bepaalt zelf of je deze extra prik wilt. De boostervaccinatie verhoogt de bescherming. Het vaccin beschermt jou tegen het coronavirus. Maar na een tijdje neemt de bescherming af. Je krijgt daarom gratis een extra prik aangeboden. Zo blijf je goed beschermd tegen corona.

Boosterprik

Een actie die in een paar dagen bedacht én uitgevoerd is

Van de redactie

Afbeelding