kort nieuws
kort nieuws

IN 'T KORT

Online kerstshow

EINDHOVEN - De kerstviering is dit jaar voor veel scholen anders dan normaal. Ouders mogen niet aanwezig en klassen mogen niet gemengd worden. Doordat er veel klassen en kinderen in quarantaine zitten, lijkt samen kerst vieren verder weg dan ooit. Een gezamenlijk initiatief van schooltheater.be en kindertheater.nl, maakt dat kerst toch een groot feest zal worden. Onder de noemer ‘De grootste online kerstshow van België en Nederland’ brengen drie artiesten een serie van live voorstellingen in het klaslokaal en in de huiskamer. Daardoor kunnen alle kinderen uit Eindhoven die thuis zitten en alle leerlingen in de klas, meegenieten van het kerstfeest. De voorstelling is voor iedereen van 4 tot 12 jaar. Op donderdag 23 december zal elk uur een interactieve voorstelling live gestreamd worden.

Inschrijving kan via:

www.kindertheater.nl

Kerststallen Wereldwijd

WAALRE - In het Waalres Museum is een tentoonstelling te zien onder de titel 'Kerststallen wereldwijd'. Kleurrijke kerstgroepen van overal verbeelden het kerstverhaal. Door Corona is Het Waalres Museum gesloten. De tentoonstelling “Kerststallen wereldwijd” wordt nu als een Kerstgroepen-inkijkmuseum gepresenteerd. Van het museum is een kijkdoos gemaakt. Tot en met donderdag 6 januari zijn de kerstallen te zien door een kijkje te nemen door een van de ramen van de Catharinakerk aan de Markt in Waalre. Een gedeelte van de collectie kerstgroepen van Het Waalres Museum is te zien in de St. Petruskerk, Kloosterdreef 31, Eindhoven.

Het Momentum

EINDHOVEN - Stichting Het Momentum is op zoek naar vrijwilligers. De stichting zet zich in om mensen met dementie te ondersteunen. Zo kunnen vrijwilligers ‘maatje' worden van een bewoner van het Gloieuxpark in Eindhoven. Als de coronamaatregelen het toelaten heeft Het Momentum dinsdag 18 januari een voorlichtingsavond op het programma staan. "Hierin vertellen we over de achtergronden van Het Momentum en wat we als vrijwilliger nog kunnen betekenen voor iemand met dementie. We besteden aandacht aan onze korte voorbereidingsworkshops, de match (op basis van een gedeelte interesse, overtuiging of achtergrond), en de begeleiding daarna. 


Wie er meer van wil weten kan een bericht sturen naar:

info@hetmomentum.nl