kort nieuws
kort nieuws

IN 'T KORT

Bieb slaat vleugels uit

EINDHOVEN - Vanaf 1 januari neemt de Bibliotheek Eindhoven de bibliotheekfunctie in Best over. Op maandagavond 13 december nam de gemeenteraad van Best hierover unaniem een positief besluit. Het samengaan van beide bibliotheken komt voort uit het luiden van de noodklok begin dit jaar door Cultuurspoor Best. De Bibliotheek Eindhoven laat haar toekomstvisie samengaan met de behoeftes van de inwoners van Best.

Dry January

SON EN BREUGEL - Wethouder Jos de Bruin van Son en Breugel doet mee aan Dry January via IkPas en drinkt de hele maand januari geen alcohol. Hij wil inwoners stimuleren om mee te doen. GGD Brabant-Zuidoost organiseert deze challenge en daagt inwoners uit om de hele maand januari geen alcohol te drinken. De wethouder is dit jaar het gezicht van de campagne in Son en Breugel. “Ik hou van een lekker biertje. Maar ik hou me wel bewust bezig met mijn voeding en levensstijl, dus een maand alcoholvrij past daar wel bij. Sommige mensen hebben onbewust een patroon ontwikkeld waarbij ze bijna dagelijks alcohol drinken. Met deze actie ontdek je wat voor positiefs het jou oplevert”, aldus wethouder Gezondheid Jos de Bruin.

Voor meer informatie over Dry January:

ikpas.nl/inschrijven

Workshops

EINDHOVEN - Volksuniversiteit regio Eindhoven pakt uit. In de kerstvakantie kun je maar liefst 6 gratis workshops volgen. Op het programma staan onder andere: Klassieke muziek en Muziekgeschiedenis, Filosofie, Kunst, en Poëzie. Wie meer van wil weten van de proeflessen, kan kijken op:

vu-eindhoven.nl

Regenboogpad

EINDHOVEN - Transjongen Luuk (16) en bestuurder Henk Slagt hebben afgelopen vrijdag, op Paarse Vrijdag, onder grote belangstelling van studenten en medewerkers een zogeheten regenboogpad op het binnenterrein van het Montessori College in Eindhoven geopend. Lid van het College van Bestuur Henk Slagt gaf tijdens een kort praatje aan trots te zijn op Luuk. Zijn keuze om een eigen pad te volgen was mede aanleiding voor de aanleg van het pad. "Ik ben ongelooflijk trots op hem, op zijn kracht en op zijn moed”, aldus Slagt. "Hij vormt een echte inspiratiebron, voor andere scholieren en studenten, én voor iedereen die op zoek is naar zijn of haar eigen weg.”