Meer dan een gelijkspel zat er voor FCE niet in tegen Telstar. FOTO: Johan Manders.
Meer dan een gelijkspel zat er voor FCE niet in tegen Telstar. FOTO: Johan Manders. Johan Manders

Blauw-Witten ontvangen Roda

Algemeen

FC Eindhoven kon afgelopen vrijdag de driepunter niet over de streep trekken tegen Telstar. Na negentig minuten voetballen stond er een stand van 1-1 op het scorebord. De mannen van Rob Penders nemen het aankomende zaterdagmiddag op tegen Roda JC. FC Eindhoven speelde dit seizoen al eerder tegen de ploeg uit Kerkrade, toen werd het 2-0 voor de Limburgers.

FC Eindhoven kwam halverwege de eerste helft op voorsprong tegen Telstar. Maar met nog acht minuten te gaan kregen de Blauw-Witten de gelijkmaker om de oren. Uit een hoekschop kopte de ingevallen Rashaan Fernandes de bal tegen de touwen: 1-1.

Roda JC en FCE speelden dit seizoen al eerder tegen elkaar. FC Eindhoven kon toen geen vuist maken tegen de Limburgers. Na 90 minuten spelen werd er afgefloten met een stand van 2-0 voor de mannen van Jurgen Streppel. De doelpuntenmakers waren Benjamin Bouchouari en Patrick Pflücke. De twee goals vielen slechts drie minuten na elkaar.

Qua punten staan Roda JC en FC Eindhoven momenteel gelijk. De ploeg uit Kerkrade heeft echter een beter doelsaldo waardoor het zevende staat. De Blauw-Witten bezetten de achtste plek van de Keuken Kampioen Divisie. De wedstrijd van zaterdag zal om 16:30 uur beginnen en zonder publiek afgewerkt worden.

FC EINDHOVEN

Afbeelding