Afbeelding

Goud waard

Algemeen

Achter de schermen zijn we druk bezig om de komende jaren versneld extra woningen te bouwen. We detecteren braakliggende terreinen waar kansen liggen om snel te bouwen, proberen bestaande bouwontwikkelingen te versnellen en kijken naar mogelijkheden bij winkelcentra in wijken.

Afgelopen week had ik een overleg waar het ging over de toekomst van winkelcentrum WoensXL. Het tweede stadshart van Eindhoven, waar vooral kleine en middelgrote ondernemers hun brood verdienen en veel Eindhovenaren hun inkopen doen. Maar net zoals de binnenstad heeft WoensXL ook last van de online concurrentie. Daarom hebben we met verschillende partijen de krachten gebundeld om na te denken over de toekomst van deze plek. De eerste schetsen laten zien dat er grote kansen zijn om het winkelcentrum een nieuw elan te geven.

Bijzonder aan dit overleg was dat er deze keer een ambtenaar aansloot die normaal gesproken verantwoordelijk is voor andere grote en ingewikkelde bouwontwikkelingen. Zoals de opgave op Strijp-S en bij het station. Hij is een van de ambtenaren die het ambacht van zijn vak verstaat. Hij is gedreven, deskundig en zet het maatschappelijk belang van de stad altijd voorop. Ook bij dit overleg deed hij dat weer uitstekend door op tafel te leggen dat het de gemeente gaat om betaalbare woningen en een bruisend winkelcentrum.

Ambtenaren zoals Jos zijn goud waard voor onze stad. Het effect van een goede ambtenaar is veel groter dan een goede wethouder. De komende periode zal hij meer ontwikkelingen buiten het centrum voor zijn rekening nemen. Goed nieuws, want dat is wat de stad nodig heeft. De beste mensen op de belangrijkste plekken en onderwerpen. Naast Jos hebben we natuurlijk nog veel meer ‘Champions League ambtenaren’ in huis. En omdat zij niet altijd zichtbaar zijn, maar wel echt een verschil maken voor de stad, vind ik het belangrijk om hen in het zonnetje te zetten. Bedankt en keep up the good work!

Yasin Torunoglu

Zeg maar Yasin