Een nieuwe kans voor het Verhaal van Eindhoven.
Een nieuwe kans voor het Verhaal van Eindhoven.

Crowdfundig Verhaal van Eindhoven

Algemeen

Thom Aussems en Hans Horsten startten afgelopen week een crowdfunding om het Verhaal van Eindhoven te redden. Zij willen een bedrag van ongeveer 4900 euro inzamelen om de expositie over 100 jaar Eindhoven, na veel pech, nieuw leven in te blazen.

EINDHOVEN - Het was een soort cadeau voor het 100-jarig bestaan van Groot Eindhoven. Thom Aussems en Hans Horsten zetten samen met een klein team een prachtige tentoonstelling op met meer dan 100 jaar Eindhovense geschiedenis. Helaas moest deze tentoonstelling vanwege corona vroegtijdig weg van de locatie waar de expo was opgebouwd. Dit was een zware domper.

Gelukkig was er na een eerste kreet om hulp al snel zicht op een nieuwe locatie. Spontaan sprong Geva Vastgoed in de bres met de locatie Strijp TQ om de tentoonstelling alsnog mogelijk te maken. Het lastige was alleen dat de hele tentoonstelling niet gemaakt was om demontabel vervoerd te worden. Vele zelfgemaakte houten tentoonstellingswanden en tentoonstellingstafels gingen daardoor verloren, ook ging kostbaar geprint beeldmateriaal kapot. 

Om Eindhoven toch dit cadeau te kunnen geven willen Hans en Thom daarom deze crowdfunding opzetten om de tentoonstelling uit zijn as te doen herrijzen. Voor wie het project wil steunen:

voordekunst.nl/projecten