Eindhovens literair talent manifesteert zich in 'Proeftijd'.
Eindhovens literair talent manifesteert zich in 'Proeftijd'.

Literair talent in 'Proeftijd'

Een brug slaan tussen jong literair talent en bedrijfsleven in Eindhoven. Dat is de insteek van de nieuwe bundel Proeftijd die deze week het licht zag. Zeven auteurs gingen aan de slag bij zeven verschillende bedrijven.

EINDHOVEN - Wat gebeurt er als je een schrijver wegzet op de werkvloer, plaats laat nemen achter een bureau, praatjes laat maken bij de koffieautomaat? Schrijvers nemen een kijkje achter de schermen en doen er inspiratie op voor een literair kortverhaal. Alles komt voorbij, van geschiedenis tot poëzie en van beschrijvingen van nieuwe werelden tot reflecties op het leven. Wat zien zij dat anderen ontgaat? Welke verhalen liggen verscholen in de werkgangen, de medewerkers en de gebouwen?

“Geen gelikte corporate stories dus, maar echte literatuur! Zo kijk je zelf ook weer met andere ogen naar bekende bedrijven”, zo heet het.

Voor de editie van Proeftijd werd samengewerkt met auteurs Sholeh Rezazadeh, Sandro van der Leeuw, Onias Landveld, Eline van Wieren, Anneke van Wolfswinkel, Frederike Luijten en Vere Verheecke. Zij gingen aan de slag bij ASML, Gemeente Eindhoven, Philips, Muziekgebouw Eindhoven, High Tech Campus Eindhoven, Diederendirrix architectuur & stedenbouw en het Van Abbemuseum. Vanaf 13 december is Proeftijd ook te verkrijgen bij Boekhandel Van Piere in Eindhoven.


Afbeelding