Expo Anne Rensen

EINDHOVEN - Tot en met 24 januari 2022 zijn de schilderijen van de Eindhovense kunstenares Anne Rensen in de absis van de Sint-Catharinakerk, Catharinaplein 1 in Eindhoven, te zien.

In Eindhoven, maar ook daarbuiten, is het werk van de Anne Rensen (1943) niet onbekend gebleven. Anne Rensen put haar inspiratie uit haar reizen naar Egypte en Itali├ź, waar zij door de antieke cultuur ge├»nspireerd raakt die tot een eigen thematiek met passende beeld- en vormentaal leidt. Rensen beweegt zich met haar werk beweegt op het snijvlak van kunst en religie. Met haar partner Wim van der Kraan, voert zij een vruchtbare dialoog over beeldende kunst. Het werk van Anne Rensen oogt veelal als een beeldverhaal, waarin verleden en heden elkaar ontmoeten.

De expositie is te bezoeken op dinsdag tot met zondag van 10.00 tot 16.30 uur.Binnen de decoratieve vlakverdeling zijn silhouetachtige figuren, tekens, symbolen, patronen, bouwsels, onleesbare schrifturen et cetera te ontwaren, maar niet expliciet te lezen en te duiden. Het geheel werkt esthetisch door een subtiel harmonische kleurgebruik, maar roept daarnaast een sfeer van geheimzinnigheid, mystiek en sacraliteit op. Daardoor wordt de verbeelding bij de beschouwer gevoed en gestimuleerd tot eigen interpretatie, die appelleert aan persoonlijke gevoelens en aanzet tot mijmeren.
Titels van eerdere exposities Gesacraliseerde verbeelding en Miniaturen op formaat geven aan, dat Anne zich met haar werk beweegt op het snijvlak van kunst en religie. De vele tentoonstellingen in binnen- en buitenland en de verkoopsuccessen maken duidelijk dat er grote appreciatie bestaat voor haar werk.