Koffiepunten zijn meer dan welkom voor de actie van Lionsclub Eindhoven.
Koffiepunten zijn meer dan welkom voor de actie van Lionsclub Eindhoven.

Doneer je koffiepunten aan de Voedselbank

Algemeen

Net als in de afgelopen jaren zamelen de Lions Clubs in Nederland in de maand december Douwe Egberts waardepunten in voor de plaatselijke Voedselbank. Ook Lions Club Eindhoven doet mee aan de actie. Het is de tiende keer dat de Lions Club deze bonnen inzamelt voor de lokale Voedselbank.

EINDHOVEN - De waardepunten worden door Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie voor de vele voedselbanken in Nederland, zo is de opzet van de actie.

Vrijwilligers

Hartje winter, koud en guur: dan hebben veel mensen toch extra zin in een lekker en warm kopje koffie. Maar niet voor iedereen is ‘even een bakkie’ doen vanzelfsprekend. In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. Mede dankzij de steun van de Voedselbank lukt het om enigszins het hoofd boven water te houden. Zo vormt de Voedselbank bijvoorbeeld een schakel tussen verspilling en armoede. De vrijwilligers bij de voedselbanken geven elke week eten aan mensen die dat het hardste nodig hebben. Koffie is een luxe artikel dat niet vaak in het voedselpakket zit. Door je D.E-waardepunten te schenken aan de voedselbanken wordt een lekker kopje koffie voor nog meer mensen bereikbaar.

Iedereen die nog (vergeten?) Douwe Egberts waardepunten in een la heeft liggen kan daar ook dit jaar iets moois mee doen. Deze maand december gaan de Lions Club en de voedselbank Eindhoven weer Douwe Egberts waardepunten inzamelen. Op 25 plekken kan men de bonnen deze maand inleveren. “We hopen op een even grote –of misschien een nog wel nog grotere- opbrengst als vorig jaar”, zo laten de initiatiefnemers weten.

Inleverlocaties

Wie de actie wil ondersteunen kan terecht bij een flink aantal supermarkten in Eindhoven.

Jumbo: Jumbo Biarritzplein, Jumbo Geldropseweg, Jumbo Gerretsonplein, Jumbo Nederlandenplein, Jumbo Victoriaplein, Jumbo Winkelcentrum Woensel, Jumbo Meerhoven, Jumbo Kastelenplein.

Plus: Plus Dirigentplein, Plus Woenselsestraat.

Kruidvat: Kruidvat Cassandraplein, Kruidvat Franz Leharplein.

Voor meer informatie over het werk van Voedselbank Eindhoven:

voedselbankeindhoven.nl