Eindhovenaar Fresku speelt het hoofdpersonage in Woensel West.
Eindhovenaar Fresku speelt het hoofdpersonage in Woensel West.

Woensel West als decor nieuwe serie

Algemeen

Woensel West is niet alleen in Eindhoven en omgeving een bekende wijk. Met een nieuwe serie krijgt Woensel West ook landelijke bekendheid. Vanaf vrijdag 17 december is de vierdelige serie ‘Woensel West’ te zien bij Videoland. 

EINDHOVEN - De brutale crimeserie vertelt over het leven in een veranderende Eindhovense volksbuurt. Rapper Fresku maakt zijn debuut als hoofdrolspeler en schetst samen met de andere castleden, waaronder Theo Maassen, Mike Weerts, Imanuelle Grives, Huub Smit en Yannick Jozefzoon, een beeld van de iconische wijk Woensel West.

Fresku

De crimeserie laat je kennis maken met de vuige ex-crimineel Bryan ‘De Bison’ Bijlhout (Fresku), die na tien jaar cel zijn terugkeer maakt in een totaal gegentrificeerde wijk. Samen met zijn Woenselse entourage van vroeger besluit hij om op een hardhandige, schreeuwerige en lompe manier zijn oude criminele imperium opnieuw op te bouwen. De culture-clash tussen hipsters en straattuig maakt dat de boel volledig uit de hand loopt. De onorthodoxe aanpak en het korte lontje van de Bison speelt daar ook een belangrijke rol in.‘Woensel West’ is geproduceerd door NewBe en geregisseerd door Gonzalo Fernandez (genomineerd voor een Gouden Kalf met de film Tom Adelaar). De serie is geschreven door de schrijvers Johan Paul de Vrijer en Stephan Miras.