Impressie van de nieuwbouw op het voormalig Campinaterrein.
Impressie van de nieuwbouw op het voormalig Campinaterrein.

Bestemmingsplan De CAAI krijgt groen licht

Algemeen

Een mijlpaal. Zo werd het vaststellen van het bestemmingsplan voor De CAAI (voormalig Campinaterrein te Eindhoven) omschreven. Hiermee is de weg vrij om het gebied verder te ontwikkelen. De focus ligt op woningbouw.

EINDHOVEN - Met deze binnenstedelijke gebiedsontwikkeling realiseert BPD| Bouwfonds Gebiedsontwikkeling 700 woningen en 21.500 m2 overige functies voor de stad Eindhoven. Grotendeels betaalbare huur- en koopwoningen op een unieke locatie in de stad, langs het kanaal. 

Sloop

Inmiddels zijn de sloop- en bouwrijpwerkzaamheden op De CAAI van start gegaan. “Er gebeurt momenteel van alles op de locatie”, vertelt Mireille Knape senior locatiemanager De CAAI. De werkzaamheden betreffen in eerste instantie het slopen van bestaande panden, waarbij de monumentale panden op het terrein uiteraard behouden blijven. Concreet gaat het om opruimwerkzaamheden, opbreekwerkzaamheden, grondwerkzaamheden, rioleringswerkzaamheden, saneringswerkzaamheden en het aanbrengen van tijdelijke verharding.

Erik Leijten, directeur BPD regio Zuid, is te spreken over de voortgang: “Vorig jaar net voor de zomer is de anterieure overeenkomst ondertekend en nu anderhalf jaar later is het bestemmingsplan onherroepelijk vastgesteld zonder bezwaren en beroepen. Een traject uit het boekje. Voor zo’n complexe binnenstedelijke gebiedsontwikkeling is dit echt bijzonder.”

Wethouder Yasin Torunoglu (Wonen en Ruimtelijke Ontwikkeling): “De schop zit in de grond en daarmee komt de realisatie van deze prachtige nieuwe én duurzame stadswijk weer een stap dichterbij. De CAAI koestert het historische karakter van het Campinaterrein, maar geeft het gebied wel de opwaardering die het verdient. Het wordt een nieuwe hotspot voor ontmoeting en innovatie. En nog belangrijker, het levert een forse bijdrage aan het woningtekort. Ik kijk uit naar de volgende mijlpaal!”

De sloopwerkzaamheden op het Campinaterrein duren ongeveer tot en met april 2022. Tegelijkertijd wordt het terrein gereed gemaakt voor de eerste werkzaamheden. Concreet gaat het om opruimwerkzaamheden, opbreekwerkzaamheden, grondwerkzaamheden, rioleringswerkzaamheden, saneringswerkzaamheden en het aanbrengen van tijdelijke verharding. Bedoeling is dat er in mei/juni van het volgend jaar wordt gebouwen met de eerste bouwwerkzaamheden.

Bouwschema

Van de redactie

‘Het wordt
een nieuwe hotspot voor ontmoeting’

Afbeelding