Het Beursgebouw in Eindhoven is aangewezen als nieuwe 'priklocatie'. FOTO: Bert Jansen.
Het Beursgebouw in Eindhoven is aangewezen als nieuwe 'priklocatie'. FOTO: Bert Jansen. Bert Jansen

Prikken in het Beursgebouw

Algemeen

Het Beursgebouw aan de Lardinoisstraat 8 in Eindhoven is deze week door GGD Brabant-Zuidoost ingericht als nieuwe vaccinatielocatie. Daar kunnen tussen de 3000 en 4000 vaccinaties per dag gezet worden, afhankelijk van de doelgroep. Vanaf afgelopen maandag is er géén vrije inloop meer in Eindhoven. Inwoners kunnen daarvoor naar de Haverdijk in Helmond.

EINDHOVEN - “Mede met het oog op de boostercampagne en de vele ouderen die we daarmee ontvangen, was ons er veel aan gelegen een nieuwe binnenlocatie te vinden. Het was een lange zoektocht maar in samenwerking met de gemeente Eindhoven zijn we hier in geslaagd”, vertelt Gonny van Loon, programmamanager COVID-19 van GGD BZO. “We hebben er alle vertrouwen in dat we op de nieuwe locatie het vaccineren goed kunnen voortzetten.”

Het Beursgebouw is met het OV, de fiets, lopend, per auto en vanuit de verschillende P+R transferia goed bereikbaar. Er wordt gezorgd voor duidelijke aanwijzingen naast de weg en verkeersleiders staan opgesteld om het verkeer in goede banen te leiden. Gonny: “We doen er alles aan om het bezoek aan de vaccinatielocatie zo kort mogelijk te laten zijn. Mochten mensen moeite hebben met het betaald parkeren, dan zijn zij van harte welkom op de vaccinatielocatie aan de Haverdijk in Helmond. Deze locatie is ook met de auto heel goed te bereiken en daar is parkeren gratis.”

Gonny van Loon benadrukt dat efficiency en gastvrijheid hand in hand gaan op de vaccinatielocaties, zowel in Helmond als Eindhoven: “Vaccineren blijft mensenwerk voor ons. Bij binnenkomst word je direct op je gemak gesteld en als je prikangst hebt, nemen onze medewerkers wat extra tijd voor je. Die ruimte is er absoluut, daar hoeven mensen zich geen zorgen om te maken.”