Themamiddag Hart&Vaatcafé Catharina

EINDHOVEN - Het thema ‘vernauwde kransslagaders’ staat donderdag 16 december centraal tijdens het Hart&Vaatcafé van het Catharina Ziekenhuis.

Bij vernauwde kransslagaders, ook wel coronairlijden genoemd, kan de zuurstoftoevoer naar het hart geblokkeerd worden. Met een hartkatheterisatie kan een cardioloog metingen doen of er voldoende zuurstofrijk bloed naar het hart gaat. Verschillende behandelingenHet behandelen van de vernauwingen kan bestaan uit dotteren, een zogenoemde bypassoperatie en het toedienen van medicatie. Met dotteren wordt de vernauwing in de kransslagader opgerekt met een soort ballonnetje. Bij een bypassoperatie wordt een omleiding (bypass) gemaakt langs de vernauwing. Beide behandelingen hebben als doel om weer voldoende bloed naar de hartspier te laten stromen.

Op de informatieavond vertelt hartchirurg dr. Joost ter Woorst meer over de geschiedenis van de diverse behandelingen. Cardioloog in opleiding Frederik Zimmermann gaat dieper in op de dotterbehandeling en vertelt wat medicijnen kunnen doen voor vernauwingen. Hartchirurg in opleiding Naomi Timmermans gaat dieper in op de bypassoperatie.

De bijeenkomst is digitaal te volgen. Aanmelden: 

catharinaziekenhuis.nl/hartvaatcafe