kort nieuws
kort nieuws

IN 'T KORT

Vrijwilligers gezocht

EINDHOVEN - Ben jij de vrijwilliger die graag gezinnen wil ondersteunen? Het project Home-Start in Eindhoven en omgeving is dringend op zoek naar mensen met ervaring in het opvoeden of werken met kinderen in Eindhoven en direct omgeving. Vrijwilligers gaan een een aantal uurtjes per week steun en praktische hulp bieden aan gezinnen met kinderen van 0 tot 18 jaar. Voorafgaand is er voorafgaand de vrijwilligers een cursus van vier dagdelen met tips en informatie. Meer info: Lucie Nijskens: 06-30300125.

QR-sticker voor ondernemers

EINDHOVEN – Door de nieuwe coronamaatregelen is het voor de winkels en ondernemers die nog open zijn roeien met de riemen die ze nog hebben. Om hen te ondersteunen, komt StickerCompany uit Eindhoven met een opvallend sociaal gebaar: een gratis QR-afstand-sticker voor alle ondernemers in heel Nederland, inclusief gratis verzending.

Deze QR-afstand-sticker is een bijzondere én nuttige sticker. Scan met je telefoon de QR-code op de sticker en raadpleeg snel de laatste coronamaatregelen. "Zo kun je zowel je personeel als je klanten beschermen, want je bent zo altijd op de hoogte van de laatste maatregelen. Wel zo veilig, want als iedereen zich aan de voorschriften houdt, komen we er samen weer bovenop", zo is het uitgangspunt.

www.stickercompany.nl

Nederland in de West

EINDHOVEN - Nieuw bij Volksuniversiteit regio Eindhoven: de geschiedeniscursus Nederland in de West vanaf 1590. Het is 400 jaar geleden dat de West-Indische Compagnie (WIC) werd opgericht. Deze compagnie hield zich bezig met kaapvaart maar ook met de handel in slaafgemaakten uit Afrika. Een deel van hen kwam terecht op de Nederlandse Antillen en op de 'Wilde Kust', op plantages in Suriname. 

Wat weten wij van 'onze' rol in de geschiedenis van het Atlantische Westen? In 5 lessen doorloopt u met de docent die historie: van de WIC als hoofdrolspeler, al rond 1675 gedegradeerd tot kleine Atlantische mogendheid, tot haar ondergang in 1792.De lessen worden gegeven aan de Kanaaldijk-Zuid 19a, door een ervaren en zeer gedreven docente Geschiedenis. Start: dinsdag 25 januari, 10.30-12.00 uur, 5 lessen.

www.vu-eindhoven.nl