Eindhovenaar Berrie de Zeeuw (rechts) wint publieksprijs Filmleraar-verkiezing.
Eindhovenaar Berrie de Zeeuw (rechts) wint publieksprijs Filmleraar-verkiezing.

Bevlogen docent Frans

Algemeen


De Eindhovenaar en docent Frans aan het Pius X-College in Bladel kreeg de meeste stemmen van het publiek. Er werd duizenden keren gestemd en hiervan kwam 51 procent bij hem terecht. De titel Filmleraar van het Jaar ging naar Elroy Gramsbergen, docent Media en Film in Groningen. De Zeeuw (op de foto rechts) eindigde tweede en Caroline de Nerée, docent beeldende kunst in Voorburg werd derde.

EINDHOVEN -  Volgens de vakjury is Berrie is een docent die leerlingen meekrijgt. ‘Hij is enthousiast, lief, betrokken en ontzettend motiverend. Leerlingen doen met zijn lessen mee zonder dat hij hier moeite voor lijkt te moeten doen. Met de Netflix-serie Lupin en videoclips van de populaire zanger Stromae brengt Berrie de Franse taal tot leven. Hij scoort bij de jury veel punten met de manier waarop hij met zijn lessen dicht bij de belevingswereld van zijn leerlingen komt’, aldus de vakjury. 

Netflix

De Eindhovense docent is er alles aan gelegen om zijn liefde voor de Franse taal en cultuur over te brengen op zijn leerlingen. De Zeeuw ontwikkelde succesvol een lessenreeks bij de populaire Netflix-serie Lupin en deze wordt nu op een groot aantal middelbare scholen gebruikt. Dit leverde hem eerder de titel ‘Beste filmleraar van de regio Zuid’ op en een finaleplek voor de landelijke verkiezing.

onderwijs

Afbeelding