Het Eindhovens Kamerkoor Tourdion.
Het Eindhovens Kamerkoor Tourdion.

Kamerkoor Tourdion brengt ode aan de herfst

Het Eindhovens Kamerkoor Tourdion heeft op zaterdag 27 november een optreden op het programma staan dat wordt gegeven in de Schootsestraat.

"We mogen eindelijk weer zingen, na een lange pauze en een tijd van onzekerheid", zo blikt het koor alvast vooruit. Tourdion (onder leiding van Monique Joosten) en het Arianna kwintet zullen liederen ten gehore die een fijne sfeer meebrengen en passend zijn bij een herfst gevoel: langere avonden, prachtige herfstkleuren en gezellig weer samen zijn. Het repertoire van het koor bestaat uit liederen uit de 19e eeuw, van componisten als G. Holst, C.V. Stanfort, C. Debussy en R. Vaughan Williams.

Het Arianna kwintet omlijst het programma met werken uit de vroeg barok, met onder andere werken van C. Monteverdi. Ook hier is er aandacht voor negentiende-eeuwse muziek. De twee koren sluiten samen af met onder andere het Abendlied van J. Rheinberger. Het concert vindt plaats zaterdagavond 27 november om 20.00 uur in de Schootsekerk aan de Schootsestraat 47 in Eindhoven. QR code en 1,5 meter afstand zijn verplicht voor en tijdens het concert. Reserveren is verplicht: 

kamerkoortourdion@gmail.com