Gebied Moeruilen heeft veel moois te bieden.
Gebied Moeruilen heeft veel moois te bieden.

Lekker doorstappen met het IVN

Algemeen

 SON - IVN Son en Breugel tekent op zondag 28 november voor een zogeheten doorstapwandeling rond Moerkuilen en in de Dommelbeemden bij Nijnsel. Tip: zorg voor stevige wandelschoenen of laarzen.

De wandeling begint klokslag 13.30 uur. Aanmelden is verplicht, en het startpunt kan nog wijzigen. “Het is een redelijk stevige wandeling van zo’n vijf kilometer en ruim één tot anderhalf uur, die gaat langs Moerkuilen, door het bos, over zandpaden en langs de Veldweg”, zo laten de mensen van het IVN weten.

De wandeling door Dommelbeemden gaat door het stroomgebied van de Dommel, en komt onder andere ook langs Moerkuilen, een plas die is ontstaan door veenopgravingen. Als het de dagen ervoor heeft geregend zal het best drassig zijn, dus zorg voor stevige en waterdichte schoenen! Af en toe zullen de gidsen iets vertellen over het gebied en wat er onderweg te zien is, maar het grootste deel van de route bestaat uit lekker doorwandelen. Honden (ook aangelijnd) mogen helaas niet mee.

De wandeling start 28 november om 13.30 uur. Startpunt: parkeerterrein van Moerkuilen, tegenover Lieshoutsedijk 37a, Sint Oedenrode.

Wie mee wil lopen of meer wil weten over de wandeling kan een bericht sturen naar: 

wandelen@ivn-senb.nl

Eropuit

Afbeelding