Afbeelding

Heerlijk Glowen

Algemeen

We zaten bij de Heuvel Galerie op een bankje met een frietje tussen ons in. Het was donderdagavond en mijn vrouw was met mijn moeder naar de winkel. Ik had na veel avonden werken een keer een avond zonder afspraken. Ik besloot niet mijn mails te lezen, maar tijd door te brengen met mijn dochter.

Hoewel we het pas voor het weekend gepland hadden staan, besloot ik met haar alvast een klein stukje GLOW te fietsen. Een voorproefje vond ik best uit te leggen. We hadden een paar gave lichtshows bewonderd. Sommige shows vond ze een beetje spannend en soms was ze meer onder de indruk van de stadverlichting dan de shows. Daar kon ik al fietsend hard om lachen.

Omdat ze weinig had gegeten besloot ik tussendoor een frietje met haar te delen. Met een steeltje friet in haar hand ging zij spelen op het plein en ik kon lekker om me heen kijken. Ik genoot van de dynamiek van de stad en dwaalde met mijn gedachten af. Ik ging terug in de tijd en bedacht me hoeveel er veranderd is de afgelopen jaren in de stad. We zijn trotser en sterker geworden, maar hebben ook nog de nodige uitdagingen. Want de veranderingen gaan voor sommige mensen te snel en anderen zitten er helemaal niet op te wachten. Dat zorgt ook voor spanningen in de samenleving.

Voordat ik kon nadenken over hoe we die verschillen kunnen overbruggen bracht mijn dochter mij weer naar het hier en nu. Ze wilde namelijk door. Nadat we op het TU/e terrein nog een showtje hadden meegepikt fietsten we weer huiswaarts. Terwijl mijn dochter aan het zingen was bedacht ik me dat het mooi is dat we ondanks alle meningsverschillen kunnen genieten van hetzelfde. En daarom is kunst, cultuur en sport belangrijk. Het brengt ons bij elkaar! Ons voorproefje bleek uiteindelijk onze enige GLOW tour. Het was heerlijk om met mijn dochter op pad te zijn. Samen waren we aan het glowen. Zij van alle lichtjes en kleuren en ik van de trots. De trots op mijn dochter.

Yasin Torunoglu

Zeg maar Yasin