HAVEN: een nieuwe loot aan de stam van Dynamo.
HAVEN: een nieuwe loot aan de stam van Dynamo.

HAVEN vindt nieuw onderkomen in pand Dynamo

Algemeen

Eindhoven heeft een nieuwe uitgaansclub: HAVEN. De club krijgt een vaste stek plek in Dynamo, met een eigen ingang aan de zijkant van het pand, een specifieke programmering en een eigen uitstraling. De start is in januari.

EINDHOVEN - HAVEN verwijst expliciet naar de straatnaam waarin de ingang komt: de Smalle Haven. De poort die normaal gesproken dienst doet als nooduitgang van Dynamo. Daarnaast symboliseert de naam een “avontuurlijke aanmeerplek voor uitgaanders die graag de onbekende muzikale wateren opzoeken”, zo heet het.

De komst van HAVEN is het resultaat van een al langer bestaande behoefte binnen Dynamo aan een betere profilering van het uitgaansprogramma. “Op muziekgebied heeft Dynamo van oudsher een sterke metal-uitstraling. Ons dance- en nachtprogramma raakte daardoor wat ondergesneeuwd. Het had nog geen duidelijke plek in de stad”, zegt Susan van de Wittenboer, manager van Dynamo. 

“Ons pand is mooi en functioneel in de breedte, maar mist met de entree en het grote atrium een echte club-uitstraling. Door het gebouw letterlijk en figuurlijk te ‘kantelen’, met ’s nachts een andere ingang die je direct de underground en het beton van de club binnen brengt, gaan we dat veranderen.”

De muzikale programmering van HAVEN zal zeer divers zijn maar focust op relatief onbekende stijlen, die elders in de stad en regio nog niet of nauwelijks vertegenwoordigd zijn. Ieder weekend moet in de club iets nieuws te ontdekken zijn, zo is de insteek. De Kelderzaal van Dynamo zal daarbij het kloppend hart vormen. Diverse collectieven, vele reeds actief bij Dynamo, zullen HAVEN-avonden voor hun rekening nemen. Te denken valt aan De Missie, RIOT, BPM, Keldernacht, Bunker Bass en Dubhoven. Daarnaast zet de club de deur nadrukkelijk open voor opkomende organisatoren met verrijkende ideeën voor het Eindhovense nachtleven en talentontwikkeling.

haven-eindhoven.nl

De eerste evenementen onder de HAVEN-vlag vinden plaats vanaf januari. Op 29 januari is de grote opening. Diverse collectieven bundelen dan de krachten voor een evenement in alle zalen dat, indien de corona-maatregelen het toelaten, de klok rond gaat. Ook zet de club de deur nadrukkelijk open voor opkomende organisatoren met verrijkende ideeën voor het Eindhovense nachtleven

Opening

Van de redactie

‘Avontuurlijke aanmeerplek voor uitgaanders’

Afbeelding