Kaspar van Leek (rechts) en Niels van Swaemen van Studio Giftig.
Kaspar van Leek (rechts) en Niels van Swaemen van Studio Giftig.

Music & Murals eert Fresku

Algemeen

Kunst en muziek inspireren elkaar op talloze vlakken en hebben een interessante wisselwerking op elkaar. Het kunstenaarsduo van Studio Giftig is met de top van de Nederlandse muziekwereld het project Music & Murals aangegaan. De twee laten zich inspireren door de Eindhovense artiest Fresku.

EINDHOVEN - In Eindhoven zal voor deze editie van Music & Murals de 14 meter hoge zijgevel van het CKE aan de Kruisstraattunnel dienen als canvas voor de schildering. Het beeld dat door Studio Giftig zal worden gemaakt, wordt geïnspireerd op een nummer van het pas uitgekomen album ‘In de Lucht’ van Fresku.

“Het nummer dat wordt verbeeld, past bij CKE en deze stad. Wij zijn allemaal in beweging. En daarbij is het proces nog belangrijker dan het resultaat”, vertelt Karin Visser, directeur van het CKE.

“De muzikanten zelf worden binnen het project niet afgebeeld, waardoor de visualisatie van ieder nummer steeds weer resulteert in een verrassende uitwerking”, aldus de kunstenaars, Niels van Swaemen en Kaspar van Leek van Studio Giftig. Zo worden de artiesten middels dit project op een niet te missen, maar subtiele wijze, in hun ‘thuisstad’ geëerd.

De kunstenaars zijn dit jaar gestart met in diverse Nederlandse steden muurschilderingen, ofwel murals te schilderen met alle eenzelfde uitgangspunt; namelijk een nummer van een artiest uit de betreffende stad als inspiratie voor het beeld. 

De gemeente stimuleert projecten als Music & Murals, omdat de openbare ruimte gebruikt wordt om creativiteit te tonen, en daarmee mensen te inspireren. 

Voor wie de kunstenaars zelf aan het werk wil zien: deze maand zijn zij met de uitvoering van de muurschildering gestart. Naar verwachting is het project over twee weken klaar.