Afbeelding

Achter de schermen

Persgesprekken, interviews, optredens en werkbezoeken. Ik ben veel op pad in de stad, maar toch vind een groot deel van mijn werk achter de schermen plaats. Voor de gewone Eindhovenaar niet iets waar ze dagelijks mee bezig zijn. Het zijn vaak onzichtbare taken, maar waar je als wethouder wel het verschil kunt maken voor de inwoners. En als het lukt om juist deze dingen voor elkaar te krijgen, geeft dat mij een enorme kick.


Zo proberen we al een lange tijd een monitor te ontwikkelen voor alle bouwwerkzaamheden in de stad. Dit helpt ons om een goed overzicht te krijgen van het aantal woningen dat de komende jaren gebouwd wordt. Ook kunnen we betere beslissingen nemen over hoe we nog sneller woningen kunnen realiseren. Zo’n monitor lijkt misschien niet veel werk. Toch is het een ingewikkelde vraag, omdat veel vakmensen informatie op dezelfde manier moeten aanleveren. Het kost tijd om met iedereen goede afspraken te maken. Daarnaast moeten andere collega's nadenken over hoe zo'n monitor er dan uit moet zien, zodat het ook overzichtelijk, duidelijk en werkbaar is.

Omdat het soms lang duurt kan ik er ongeduldig van worden. Maar zolang we eraan werken blijf ik hoopvol. En afgelopen vrijdag had ik een geluksmomentje! Na een jaar hard werken, presenteerde een team van ambtenaren deze nieuwe monitor. Het zag er goed uit en had alle relevante informatie in zich, waardoor we dus nog beter beslissingen kunnen nemen. Misschien dat er geen haan naar kraait, maar deze tool is belangrijk en het is goed dat het gelukt is.

Tussen al het grote nieuws en de uitdagingen waar we als stad voor staan, snap ik dat zoiets geen aandacht krijgt. Toch vind ik het belangrijk dat Eindhovenaren weten dat we hiermee bezig zijn en geef ik graag op deze manier een soort van kijkje achter de schermen. Want elke grote ontwikkeling begint met een eerste stap richting de oplossing. En het is goed om ook deze stappen soms in het zonnetje te zetten.

Yasin Torunoglu