Geert van Nispen.
Geert van Nispen.

1000 kilometer in 30 dagen. Wie loopt er een stukje mee?

Algemeen

Geert van Nispen is op zoek naar mensen die hem willen steunen in een goed doel: geld ophalen om zo onderzoek naar de ziekte van Parkinson te bevorderen. Geer roept mensen op om samen een stukje met hem mee te lopen.

Door Gemma Eerdmans

Geert zelf heeft niet de ziekte van Parkinson, maar bij zijn moeder is, acht jaar geleden, wel die diagnose vastgesteld. Hij ziet van dichtbij wat voor een impact het heeft. Het is op het ogenblik de snelst groeiende neurologische aandoening. Veel is nog onbekend over Parkinson. Er moet breed worden ingezet naar onderzoek en daarvoor is veel geld nodig. Geert van Nispen wil daar heel graag een steentje aan bijdragen.

Hij gaat dat op z’n eigen manier doen, lezen we in z’n blog. Hij gaat hardlopen, trailrunnen. Doe je aan trailrunnen, dan ben je (meestal) aan het hardlopen door de natuur, over smalle paadjes en kom je allerlei natuurlijke hindernissen tegen. Geert wil in 30 dagen 1000 kilometer afleggen. 

Op 8 december staat er een speciale loopdag. Dan start Geert in Eersel, de woonplaats va op de kalender. Ruud Overes, de oprichter van Parkinson2Beat en de organisator van The Parkinson Games die volgend jaar in Eindhoven zullen plaatsvinden. Het is de bedoeling dat Geert die dag samen gaat lopen met deelnemers die Parkinson hebben. Ruud gaat zelf ook een stukje meelopen. 

Mooie training

Er zal een korte route worden uitgezet, die je eventueel meerdere keren kan lopen. Je bepaalt zelf hoeveel je loopt. En, geeft Geert aan: ‘Zie het maar als een mooie training voor als je in 2022 gaat deelnemen aan The Parkinson Games. Heb je zin om op 8 december mee te lopen, laat het mij (geertvannispen.nl/contact) of Ruud (ruud@parkinson2beat.nl) weten. Wij zouden het tof vinden als je komt!’

Geert start op 13 november en zal eindigen op zondag 12 december. Deze uitdaging is gekoppeld aan een sponsoractie waarbij geld wordt opgehaald dat ten goede komt aan ParkinsonNL. Je kunt een bijdrage doneren via:

www.geef.nl

Sponsoractie

kort nieuws