Tegenbosch en Prinsejagt gaan samen verder. FOTO: PixaBay.
Tegenbosch en Prinsejagt gaan samen verder. FOTO: PixaBay.

Prinsejagt en Tegenbosch gaan op in één vereniging

Algemeen

De tennisverenigingen Prinsejagt en Tegenbosch, gevestigd op sportpark Eindhoven-Noord, gaan vanaf 1 januari 2022 verder als Tennis Padel Club (TPC) Eindhoven Noord.

EINDHOVEN - De leden van beide verenigingen hebben ingestemd met het fusievoorstel. Ruim een jaar geleden besloten beide besturen om het gesprek met elkaar aan te gaan over een mogelijke fusie. De tennis- en padelbanen van Prinsejagt en Tegenbosch liggen naast elkaar op het sportpark in Eindhoven-Noord. Ton Paulusse, voorzitter TV Tegenbosch: “Door de krachten te bundelen, ontstaat een sterke en gezonde fusievereniging. Ook ligt er minder druk bij de vrijwilligers, omdat het werk nog maar 1 keer gedaan hoeft te worden.” 

John van de Made, voorzitter van TV Prinsejagt vult aan: “Voor de huidige leden ontstaat een breder aanbod, omdat ze tennis en padel kunnen spelen. De banen kunnen nog beter benut worden. De populariteit van padel is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Door te fuseren kunnen we de faciliteiten voor deze populaire sport uitbreiden. We kunnen daarmee ook concurreren met andere verenigingen in de regio.” Toekomstplannen De nieuwe tennis- en padelclub kent ruim 1.800 leden. De komende tijd zal TPC Eindhoven Noord zich richten op uitbreiding van de twee naar in totaal zes padelbanen, het behouden en verbeteren van de huidige 21 tennisbanen en de verbouwing van het voormalige paviljoen van TV Tegenbosch, dat het onderkomen van de nieuwe vereniging wordt.