Italiaans ijs, een lekkernij waar veel over valt te vertellen.
Italiaans ijs, een lekkernij waar veel over valt te vertellen.

Dante Alighieri: La dolce invasione

Algemeen

De Italiaanse keuken is wereldberoemd. Dat geldt niet in de laatste plaats voor Italiaans ijs. Al meer dan een eeuw kunnen we in ons land genieten van deze lekkernij. Op vrijdag 12 november 2021 organiseert Dante Alighieri Eindhoven een lezing met als titel La dolce invasione.

EINDHOVEN - Spreker tijdens de avond is Daniela Tasca. Zij vertelt over ‘De zoete invasie, 100 jaar Italiaans ijs in Nederland.’ Aan de hand van historische foto’s en documenten wordt het verhaal van de Italiaanse migranten in Nederland verteld. Ook komt de invloed die deze mensen hebben gehad om op onze multiculturele samenleving aan bod.

De lezing vindt plaats in het Academisch Genootschap, Parklaan 93, Eindhoven. Aanvang: 20.00 uur. De lezing is gratis toegankelijk voor cursisten en leden van Dante Eindhoven. Introducés betalen € 5,00 en kunnen zich aanmelden via info@danteeindhoven.nl Voor iedereen is de QR code verplicht.

Stichting Dante Alighieri Eindhoven heeft als doel grotere bekendheid te geven aan de Italiaanse taal en cultuur in Brabant. Dante Alighieri Eindhoven heeft al 60 jaar ervaring met cursussen Italiaans, die door ervaren docenten gegeven worden. Voor gevorderden zijn er conversatiegroepen. 

Voor meer informatie en reserveringen:

www.danteeindhoven.nl