Een ode aan een gezamenlijke muzikale geschiedenis van honderd jaar, verdeeld over drie Eindhovense muziekverenigingen. Philips Harmonie, Philips Symfonieorkest en Philipskoor slaan de handen ineen voor een concert dat wordt gehouden op zondag 9 juni in het Muziekgebouw.

De drie Philips-muziekverenigingen werden opgericht door medewerkers van het bedrijf. Het Philips Harmonie Orkest is de oudste van de drie. Opgericht op 8 juni 1911 tikt deze grande dame daags voor het gezamenlijke concert de leeftijd van 113 jaar aan. Het Philips Symfonie Orkest en het Philipskoor zijn maar iets jonger: opgericht in 1930 respectievelijk 1937.

Alhoewel heel verschillend hebben de drie verenigingen hun Philips-roots en historie, hun ambitie en streven naar kwaliteit gemeen. Dirigenten van de drie verenigingen zijn Matty Cilissen, Txemi Etxebarria en Iassen Raykov.

Op het programma staan onder andere de mooiste delen uit Carmina Burana van Carl Orff, het intense Schicksalslied van Johannes Brahms, Puccini’s Prelude Sinfonico en meer.

Het concert vindt plaats in de Grote Zaal van Muziekgebouw Eindhoven op zondagavond 9 juni om 20.15 uur. Voor meer info en tickets:

muziekgebouweindhoven.nl