Ga stijlvol de deur uit deze zomer.
Ga stijlvol de deur uit deze zomer. (Foto: overhemden.com)

In de zomer stijlvol de deur uit gaan. Wat trek jij aan?

  Zakelijk

Wanneer de temperatuur in Nederland oploopt, kies je eerder voor een poloshirt, T-shirt of overhemd in plaats van een trui of pullover. Als de gelegenheid het toelaat, kun je het combineren met een korte broek of korte chino. De truien, vesten en lange broeken maken plaats voor de zomerkleding. Hieronder geven we je advies hoe je stijlvol de deur uit gaat in de zomer. Benieuwd? Lees dan verder.

Sportief met een poloshirt

Een poloshirt is tijdloos. Waar de polo precies vandaan komt, is niet zeker. Velen gaan ervan uit dat het shirt begin 20e eeuw door René Lacoste is uitgevonden. Echter, is aangetoond dat midden 19e eeuw in India een soortgelijk shirt wordt gedragen. Een poloshirt hoort redelijk strak om het lichaam te zitten, vooral bij de armen. Daarnaast hoort de onderkant ongeveer tot de helft van de gulp te komen. Het shirt wordt vooral gedragen tijdens het warme weer en hoort zonder ondershirt gedragen te worden. Je kunt het kledingstuk combineren met een korte broek, maar als de situatie dat niet toelaat, staat het shirt ook mooi boven nette jeans of een chino. Omdat polo's in zoveel verschillende kleuren en maten te verkrijgen zijn, zul je er altijd een vinden die bij je past!

Korte broek voor verkoeling

Wanneer extra verkoeling nodig is, kun je kiezen voor een korte broek. De denim (spijkerstof) korte broek is populair, maar tegenwoordig kun er ook kiezen voor een korte chino. Een korte chino oogt netter. Het voordeel aan korte chino is dat ze vaak van 100% katoen zijn gemaakt. Kleding gemaakt van katoen ademt beter en is fijn tijdens het warme weer. Daarnaast kun je uit verschillende kleuren kiezen. Een goede tip is om twee chino's met dezelfde kleur in je garderobe te hebben, een korte en een lange variant. Zo pas je makkelijk je outfit aan wanneer het een warme dag wordt. Korte broeken kun je gemakkelijk combineren met poloshirt, T-shirts of overhemd.

Een stijlvol wit overhemd

Witte overhemden, daar kun je er geen genoeg van hebben. Bijna elke man heeft een wit overhemd in de kast hangen. Wanneer het warm is, kun je een wit overhemd gemakkelijk combineren met een korte broek. Dit ziet er stijlvol uit. Vaak kiezen mannen ervoor om een overhemd te dragen met een poplin weving. Overhemden met poplin stof worden herkend door het lichte materiaal. Poplin overhemden zijn zeer ademend en voelen zacht aan.

(Witte) sneakers zijn trendy

Witte sneakers zijn tijdloos en populair. Dit komt doordat je sneakers met (bijna) alles kunt combineren en dat ze (bijna) voor elke gelegenheid geschikt zijn. Sneakers zijn comfortabel en stralen frisheid uit. Het nadeel van witte sneakers is dat vuil snel zichtbaar is. Mocht de kleur wit niks voor jou zijn, dan kun je uiteraard kiezen voor een andere kleur.

Met een overhemd, poloshirt, korte broeken een paar sneakers ga je stijlvol de deur uit tijdens de warme zomermaanden. Ben je op zoek naar stijlvolle herenmode voor in de zomer? Neem dan een kijkje op overhemden.com, dé overhemden specialist van Nederland en België.

Meer berichten