Americana Mondays is altijd goed voor goede muziek in een fijne sfeer.
Americana Mondays is altijd goed voor goede muziek in een fijne sfeer.

Een beetje Nashville in Eindhoven met Americana Mondays in M

Staat vast

Je even in Nashville wanen? Het kan tijdens het nieuwe seizoen van Americana Mondays op de vernieuwde locatie ‘M’ in Muziekgebouw Eindhoven. Rob Heron & The Tea Pad Orchestra staat er 25 september op de planken.

EINDHOVEN - De vertrouwde plek voor de tweewekelijkse rootsmuziekconcerten heeft een metamorfose ondergaan en is in dat proces omgedoopt tot M. Met betere zichtlijnen door verplaatsing en verhoging van het podium, opgewaardeerde licht- en geluidsvoorzieningen en onverminderd goede gastronomische service is het een sterke combinatie van een intieme concertzaal en een sfeervol café geworden. 

Americana is een verzamelnaam voor country, folk, blues en andere aanverwante rootsstijlen en is een door het Nederlandse - en niet in het minst het Eindhovense - publiek gewaardeerd genre dat nog steeds aan populariteit wint. Generatie op generatie ontdekt deze oorspronkelijke vorm van muziek en jonge muzikanten geven er een eigen draai aan. In de jaren negentig vormden de Eindhovense singer-songwriter Ad van Meurs en zijn partner Ankie Keultjes een pioniersduo door artiesten van over de hele wereld uit te nodigen voor een optreden in hun eigen stad. Sinds 2006 is Meneer Frits (inmiddels M) het podium voor deze concerten, toen nog onder de noemer Ad van Meurs Presenteert en - na diens overlijden in 2017 – de Maandag van Van Meurs. Onder de naam Americana Mondays wordt sinds het afgelopen seizoen deze goede traditie op de maandagavond in Eindhoven voortgezet: met aandacht genieten van de beste artiesten in een sfeervolle, comfortabele en gastvrije setting.

Rob Heron & The Tea Pad Orchestra switcht zonder moeite tussen Western swing, blues, country, rock & roll, soul en nog veel meer, maar klinken vooral als zichzelf. De heren zijn afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, brachten afgelopen jaar hun vierde album ‘The Party’s Over’ uit.

Op het programma staan verder nog optredens van Robert Ellis (9 oktober), Ali McGuirk (23 oktober), en Willi Carlisle (6 november).

Tickets kosten 15 euro. De shows van Americana Mondays vangen steevast aan om 20.15 uur.

Muziek