Het Jeugdlintje is een waardering voor jongeren die iets uitzonderlijks of bijzonders hebben gedaan.
Het Jeugdlintje is een waardering voor jongeren die iets uitzonderlijks of bijzonders hebben gedaan.

Geef een jongere op voor het Jeugdlintje 2023

Staat vast

De uitreiking van de Jeugdlintjes komt er weer aan. Gemeente Eindhoven is op zoek naar kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar die zich op een bijzondere manier inzetten voor anderen of de stad.

EINDHOVEN - “We roepen Eindhovenaren op die zo’n vriend of vriendin, buurtgenootje, vrijwilliger of kleinkind kennen om hem of haar aan te melden voor het Jeugdlintje 2023”, zo laat de gemeente weten.

Het Jeugdlintje is een waardering voor jongeren die iets uitzonderlijks of bijzonders hebben gedaan voor de Eindhovense samenleving. Het gaat dan bijvoorbeeld om kinderen die langere tijd hulp bieden aan ouderen, zieken of eenzamen. Jongeren die zich inzetten als vrijwilliger, een leven hebben gered of een actie hebben opgezet voor een goed doel, hun buurt of de maatschappij. Maar ook het doen van een uitvinding en het vestigen van een record zijn prestaties die een Jeugdlintje verdienen. Sportprestaties vallen hier niet onder. Daarvoor zijn de sportpenningen en SportAwards.

“Met het Jeugdlintje zetten jeugdigen die op een bijzondere manier een positieve bijdrage leveren in het zonnetje, en krijgen ze een ereplek in de ‘Heldentunnel’ bij de Kruisstraat.”

De uitreiking van de lintjes staat gepland op 20 november, de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind.

Aanmelden van jonge helden kan tot en met 13 oktober via:

eindhoven.nl/jeugdlintje