Sporten is niet allen leuk, het is ook nog eens goed voor je gezondheid. FOTO: Getty Images.
Sporten is niet allen leuk, het is ook nog eens goed voor je gezondheid. FOTO: Getty Images. Getty Images

Eindhovense Sportweek maakt zich op voor de aftrap

Staat vast

Van zaterdag 16 september tot en met zondag 24 september kunnen alle Eindhovenaren kennismaken met verschillende sportactiviteiten tijdens de Eindhovense Sportweek.

EINDHOVEN - Tijdens de Eindhovense Sportweek zet gemeente Eindhoven het sport- en beweegaanbod bij deelnemende sportclubs en beweegaanbieders in de schijnwerpers.

Stimuleren

Het doel van de sportweek is om mensen te enthousiasmeren en stimuleren om te gaan en blijven sporten. Met de start van het nieuwe sportseizoen in september, zetten sport- en beweegaanbieders hun deuren open. Alle inwoners kunnen tijdens de sportweek kennismaken met de deelnemende sportaanbieders en hun activiteiten zoals yoga, American Football, krav maga en zumba. Deze en nog veel meer activiteiten zijn terug te vinden op het platform kiesjesportenkunst.nl. Hier kunnen inwoners zich inschrijven op sportaanbod voor kinderen, jongeren en 55-plussers.

Veel activiteiten zijn gratis of wordt een kleine vergoeding gevraagd. Zo kunnen alle Eindhovenaren via het platform kennismaken aken met zo veel sporten als zij zelf willen. Wethouder Maes van Lanschot (Sport) kijkt al uit naar de Eindhovense Sportweek: “Maar liefst negen dagen lang kun je kennismaken met sportaanbieders. Zij staan klaar staan om je te ontvangen. Misschien wil je een nieuwe activiteit uitproberen of een nieuwe start maken met een sport die je al kent. Tijdens het festival kun je meedoen met cardio en bodyweight challenge, muay thai, aikido, schaakdenkpuzzels, bowling challenge, pickleball, roei challenge, voetbal, padel, dans en turnen. Neem vooral ook iemand mee. Samen is het nog leuker. Voor iedereen is er wel een activiteit die aansluit bij je interesse en niveau. Doe mee.”

Op zaterdag 8 september start de sportweek met een groot feest: het Eindhoven Sportweek Festival! Bezoekers zijn welkom tussen 15.00 en 19.00 uur op het 18 septemberplein in Eindhoven. Hier kun je alles beleven, doen en horen over sport in Eindhoven. Zo kun je gratis meedoen met alle activiteiten en challenges. 

Annamarie Thomas

Ook sportambassadeur Annamarie Thomas is aanwezig met de schaatsplank-challenge. Daarnaast kunnen bezoekers ook informatie krijgen over welke mogelijkheden er zijn om te gaan sporten met een kleine beurs of wanneer je hulpmiddelen nodig hebt. 

eindhovensesportweek.nl