Ideeën genoeg om energie te besparen. FOTO: PixaBay.
Ideeën genoeg om energie te besparen. FOTO: PixaBay.

Energy Race gaat van start in Eindhoven

Staat vast

In Eindhoven wordt van 11 september tot en met 5 oktober de Energy Race Eindhoven gehouden. Negen teams van basisscholen uit Eindhoven leren alles over energiebronnen, het effect van energie op het klimaat, de energierekening en energie besparen in huis.

EINDHOVEN - Na een gastles nemen de leerlingen het tegen elkaar op om energie te besparen in de wijk. Dit doen ze door zelf energiebesparende acties uit te voeren, door campagne te voeren en het verspreiden van gratis Energieboxen met advies van een energiecoach. Zo maakt de Energy Race het besparen van energie leuk, leerzaam én gemakkelijk, zo is de opzet van het initiatief.

De Energy Race Eindhoven is een initiatief van Fawaka Ondernemersschool en Race Against Waste, en is mogelijk gemaakt door de Gemeente Eindhoven.

De deelnemende scholen zijn: De Springplank, De Vijfkamp, basisschool Wethouder van Eupen, Wilakkers, Korenaar, De schelp, Petraschool, De Boschuil, en SPIL-centrum De Sterren.

Wie in de buurt woont van deze scholen kan zich tussen maandag 11 september en donderdag 5 oktober aanmelden voor een gratis Energiebox met energieadvies. Belangrijk: vergeet niet om een voorkeursschool door te geven bij de aanmelding.

energyrace.org